23948sdkhjf

Import af personbil: Sådan kommer du igennem afgiftssystemet

I Danmark er vi glade for at importere biler fra hele verden.

Og faktisk er det ganske normalt, at både privatpersonler og erhvervsfolk importerer deres bil fra andre lande, da det i mange tilfælde kan være både billigere og hurtigere end at gå ned til den lokale bilforhandler og få den overleveret.

Men forbundet hermed er også en række helt særlige regler og vilkår, der gør det en smule kompliceret at komme igennem med en importsag – og har man ikke overblik over disse, inden man påbegynder processen, risikere man, at man får en væsentlig dyrere bil, end man måske lige havde regnet med.

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvordan man som privatperson har nogle helt særlige privilegier, man kan benytte sig af, for at få en hurtigere sagsbehandling på sin importsag. Læs med videre og få indblik i, hvordan du endnu hurtigere kan få din nye importerede bil i brug.

Den private selvanmeldelse
Hvis man ikke gider at vente på, at SKAT får behandlet den afgiftsberegning, man skal bruge, for at kunne få sin bil indregistreret, har man som privatperson en anden mulighed.

For selvom man altid skal have en godkendelse af sin afgiftsberegning, er der oprettet en væsentlig hurtigere behandlingsproces for private, der inkluderer, at man allierer sig med et eksternt firma, der foretager anmeldelsen og kan beregne registreringsafgiften for én.

På SKATs hjemmeside kan man finde en række firmaer, som er godkendt til selvanmeldelse af SKAT. Og vælger man et af dem, er man også garanteret en saglig og ordentlig behandling i forbindelse med sin import, da de har bred erfaring med den private selvanmeldelse, og da de i kraft af deres erfaring kender de fodfejl, der i andre tilfælde kan medføre en forlænget behandlingstid.

Dog skal du altid være opmærksom på, at anvendelse af den private selvanmeldelse også medfører et bortfald af klageadgangen til Motorankenævnet. Og hvor denne beskyttelse følger den længere behandlingstid foretaget af SKAT selv, er det altså ikke en ret, man har, hvis man vælger den hurtige vej. Og skulle man så være utilfreds med afgiftsberegningen, er det altså således kun afgiften, man kan undlade at betale – og ikke selvanmeldelsesservicen.

Rådfør dig altid med en fagkyndig
Er du i tvivl om, hvorvidt du vil forsøge at anvende en privat selvanmeldelse, kan og bør du altid rådføre dig med en fagkyndig ekspert, så du er sikker på, at behandlingen og processen lever op til dine forventninger.

Her kan du eventuelt overveje at alliere dig med de mange rådgivere hos FDM, der dagligt hjælper folk på netop disse områder. Og skulle du i den forbindelse også være på vej i en forkert retning, kan de hurtigt få dig diageret i den rigtige.

Hjælp hos FDM kræver dog, at du er medlem – men uanset om dette er tilfældet eller ej, er det i hvert fald altid relevant at undersøge både processen og den private aktør, du overvejer at benytte til selvanmeldelse, inden i igangsætter processen og risikerer at få en afgiftsberegning, du ikke er helt tilfreds med.


Send til en kollega

0.017