23948sdkhjf

5 kendetegn ved fremtidens vinduer

Der var engang, hvor vinduer bare var enkle konstruktioner af træ og glas. Sådan er det ikke længere i dag, for den danske forbruger er blevet mere kræsen. Vi vil ikke længere acceptere at bo i huse med utætte vinduer.

Heldigvis er de danske vinduesproducenter ivrige for at imødekomme forbrugernes ønsker, og det kan tydeligt mærkes på vinduesteknologien. Der sker hele tiden udvikling på området. Det er langtfra alle de innovative idéer, som for alvor bliver

Herunder kan du læse om nogle af de faktorer, som kommer til at kendetegne fremtidens vinduer.

Mere energivenlige
Der bliver mere og mere fokus på energivenlige vinduer, og det er næppe en udvikling som ændrer sig. Før i tiden havde vinduer kun ét lag af glas, mens normen i dag er to eller tre lag af termo- eller energiglas, som også adskiller sig fra almindeligt glas.

Efterspørgslen på mere energivenlige vinduer stiger efterhånden som moderne huse bliver mere energivenlige. Gamle vinduer plejede at være signifikante kuldebroer i et hjem, men det kan undgås med moderne energivinduer.

Lavere priser
Med flere funktioner, bedre materialer og færre standardmål lyder det måske sandsynligt, at prisen på vinduer kommer til at stige markant i fremtiden. Indtil videre tyder det dog på, at tendensen går i den anden retning.

Det er i dag ikke svært at finde en god pris på vinduer uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det skyldes især, at moderne produktionsmaskiner er blevet bedre, og det sparer både tid og penge i produktionen. Samtidig har internettet været med til at øge konkurrencen på området, og det har givet priserne et hak ned.

Sidst, men ikke mindst, skal man også huske at medregne vinduernes holdbarhed i prisen. Det er ikke problematisk at betale en smule mere, hvis vinduerne kan holde i 30 år fremfor 15 år.

Flere funktioner
I takt med at der kommer mere vinduesteknologi, vil man også opleve, at de moderne vinduer får flere funktioner ud over at kunne lukke lys og luft ind.

I dag er der allerede visse funktioner, som er blevet almindelige og kan tilvælges hos de fleste producenter. Det kan være tilvalg som lydisolerende glas, sikkerhedsglas eller lignende.

Der dukke også nye teknologier op i forhold til åbningsmekanismerne, så der efterhånden er mange flere muligheder end bare hængsler. Vinduer med en dreje- og vendefunktion er et populært eksempel. Deres smarte vendefunktion betyder, at hele ruden kan vendes rundt, så ydersiden af vinduet kan vaskes, mens du står indenfor. Denne funktion er især efterspurgt til vinduer over husets stueetage.

Kun fremtiden kan vise, hvilke øvrige funktioner, der ender med at blive almindelige. Meget tyder dog på, at fremtidens vinduer især skal tilpasses bylivet, hvor mange danskere ofte bor tæt sammen.

Bedre materialer
Bæredygtighed vil være et vigtigt nøgleord i forhold til fremtidens vinduer, og det betyder blandt andet, at de bliver fremstillet i gode materialer.

Ældre vinduer er typisk lavet i træ, og her kan kvaliteten være varierende. Især under energikrisen i 1970’erne blev der produceret rigtig mange vinduer af meget lav kvalitet. I dag er der stor fokus på brug af kernetræ til trævinduer for at sikre en lang holdbarhed.

Nye materialer er også med til at forlænge vinduernes levetid – og disse materialer kræver typisk ikke vedligehold. Vinduer i træ- og aluminium er efterhånden blevet et udbredt alternativ. Disse vinduer er lavet i træ og beklædt med et tyndt lag aluminium, som beskytter mod fugt og sol.

Større vinduespartier
I takt med at vinduer bliver mere energivenlige, vil man også opleve, at danskerne tilvælger større vinduer og vinduespartier. Det skyldes primært, at vinduer ikke længere fungerer som kuldebroer i huset, og derfor er det oplagt at lukke mere lys ind med store vinduer.

Generelt er der blevet stor fokus på at få naturligt lys ind i de danske hjem, og derfor er vi også begyndt at bruge forskellige tricks som at installere ovenlysvinduer i husets indre rum. Det gør huset markant mere indbydende, for dagslys er vigtigt for vores trivsel.

Når vi tilvælger større vinduer, vil det også betyde, at flere vil ønske at få lavet vinduer i specialmål. Med andre ord tyder meget på, at de gamle standardmål er på vej ud, for fremtidens huse har større og flere vinduer.

Moderne vinduer giver desuden også mulighed for at lave energivenlige udestuer, hvilket mange sandsynligvis vil benytte sig af.

Send til en kollega

0.078