23948sdkhjf

Sådan vælger du det rette domæne til din firmahjemmeside

I dag er det ikke til at undgå, at du som firmaejer skal have en god hjemmeside.

Med en hjemmeside har du mulighed for at blive eksponeret til mange potentielle kunder, og her kan de finde alle de informationer om dit firma, som de har brug for. Men hvordan får du egentlig bedst styr på din hjemmeside?

For at komme godt i gang, kræver det et domæne, der baner vejen for dine kunder og frem til dig. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du udvælger det rette domæne til din firmahjemmeside, og hvordan du får det købt.

Hvad er et domæne?
Lad os først få på plads, hvad et domæne er. Når du søger på en hjemmeside på internettet, vil du altid gøre brug af en unik webadresse. Domænet er det navn, som navigerer kunder frem til din hjemmeside, og det er derfor en vigtig del af din opsætning af en ny hjemmeside. Har du ikke et domænenavn, der læner sig op ad dit firmanavn, vil det være svært at finde frem til hjemmesiden.

Når du skal have et domæne, er det nødvendigt med et unikt domænenavn. Forklaringen på dette er, at hver webadresse leder hen til én bestemt side. Derfor bør du altid overveje flere forskellige domænenavne, idet du ikke kan få et domæne, der allerede er i brug.

Sådan finder du det rette domæne
At finde sit domæne kan være en større udfordring end som så. For at finde frem til de bedste muligheder for dig, bør du altid tage udgangspunkt i firmaets navn. Dette vil typisk være det første, som potentielle kunder vil søge på, når de skal finde din hjemmeside. Du kan også overveje, om du vil anvende en anden landekode end .dk, såsom .com, der kan give dig mulighed for at få fingrene i det ønskede domænenavn.

Det er heldigvis simpelt at finde frem til, om dit ønskede domæne er optaget. Dette kan du gøre, når du skal købe dit domæne, hvor du vil få angivet, om det er optaget. Du kan købe dit domæne her og se, om det er ledigt, eller om du skal finde alternativer. Dette kan ske ved eksempelvis at inkorporere en bindestreg.

Husk at forlænge dit domæne
Da den første hjemmeside kom tilbage for 30 år siden, så det helt anderledes ud end i dag, hvor du er påkrævet et domæne. Domæner er ikke noget, du har på livstid. Når du køber et domæne, vil du have licensen i et år, hvorefter du selv skal ind og købe dit domæne igen. Sørger du ikke for at forlænge dit domæne, kan du risikere, at en anden køber dit domæne for det kommende år.

Kan du se, at dit ønskede domæne er optaget, kan du skrive dig op til at overtage det, når licensen er udløbet. Dette kan du kun gøre, hvis den anden part ikke forlænger sit domæne. Er domænet i brug, men inaktivt, kan du også vælge at skrive direkte til indehaveren og lave en forespørgsel på, om du må overtage domænet.

Send til en kollega

0.015