23948sdkhjf

Nybyggeri som samlingspunkt for et sprudlende byliv

Når der skal skabes et grundlag for et sprudlende byliv med mange butikker og muligheder, er det naturligvis essentielt, at der bor folk i området

Uden folk er der nemlig ingen til at udnytte sig af alle disse muligheder, hvilket betyder, at de ikke bliver skabt i første omgang.

En oplagt måde at lokke folk til et område på er ved at indføre nybyggeri. Det tiltrækker de folk, som søger efter et nyt sted at bo, hvad end der er tale om familier, enlige eller studerende. Nybyggeri er et perfekt grundlag for at skabe liv i et område, hvor det senere vil blive nødvendigt at tilføre flere butikker og lignende til de mange nye tilflyttere.

Fokus på områder uden for centrum
I forhold til storbyer er det naturligvis sjældent et problem at få folk til at flytte ind i centrum - nybyggeri eller ej. Det er dog ikke altid tilfældet, når der er tale for områderne uden for centrum – i hvert tilfælde ikke, når det kommer til f.eks. studerende. Her vil det i stedet være en god idé at forsøge at tiltrække unge par og småbørnsfamilier, som gerne vil bo tæt på byen men ikke i centrum. I storbyer som Århus ser man ofte områder som f.eks. Risskov, Viby og mange andre, som netop tiltrækker denne målgruppe.

Det kan derimod være svært at lokke blandt andet studerende til, da de foretrækker at bo et sted, hvor der er konstant liv mange shoppingmuligheder. Med nybyggeri i netop disse forstadsområder, vil det klart blive mere attraktivt for bl.a. unge mennesker at søge dertil, trods de manglende muligheder i sammenligning med centrum.

Dette vil skabe et grundlag for at bygge nye muligheder op, så der kommer byliv og butikker, som senere kan være med til at lokke endnu flere tilflyttere til – både i form af unge og ældre. Det er derfor en meget stor fordel at overveje om nybyggeri kan være vejen frem, hvis der er fokus på et område, hvor der skal skabes noget mere byliv og lokkes tilflyttere til.

Send til en kollega

0.032