23948sdkhjf

7 retter til årets julefrokost

Nu går der ikke længe før vi endnu engang kan glæde os over julen.

Vi skal se julekalender i fjernsynet hver dag i 24 dage og vi skal finde på gode gaver til familie og venner - og så skal vi også holde julefrokoster. 

Julefrokosterne er hvert år at finde i danskernes kalendere, og med julefrokosten følger også julemaden. Men hvilke retter skal I lave til jeres julefrokoster?

Denne artikel giver et indblik i nogle af de mest populære retter, der kan findes på bordet ved de danske julefrokoster. 

Årets menu til julefrokosten
Når det endnu engang er tid til at købe sjove pakkespilspakker, og spise dig igennem årets julefrokoster, kan du godt forvente nogle af de følgende retter på bordet, når du ankommer:

  • Sild og karrysalat
  • Skaller med høns i asparges
  • Røget laks med asparges
  • Lun leverpostej med bacon og champignon
  • Stegt andebryst
  • Glaseret skinke
  • Ris a la mande

Du kan vælge hvorvidt I skal have forret, hovedret og dessert, eller om det hele blot skal på bordet med det samme - det er der rigtig mange, der gør, så gæsterne selv kan bestemme hvad de vil starte med, og hvad de vil slutte med. 

Sammenskudsgilde eller mad ud af huset?
Rigtig mange julefrokoster, uanset om det er blandt familien eller blandt venner, benytter sig af sammenskudsgilde. Morfar har andebryst med, onkel har glaseret skinke med og lillesøster har leverpostej med - på den måde byder alle ind med økonomisk støtte til julefrokosten, og festen har dermed mulighed for flere retter af mad. 

Mad ud af huset
Hvis I har et større budget til at afholde julefrokost for, og ønsker at aflaste dine familiemedlemmer for at lave mad, kan I også bestille mad ud af huset. 

Slagteren Suensonsvej i Frederikshavn laver og leverer mad til julefrokost fra Frederikshavn, og de har ofte rigtig mange muligheder for at vælge forskellige retter. På den måde kan alle i familien, eller blandt vennerne, få det mad, de godt kan lide. 
I skal dog selv stå for skøre pakkespilspakker og snaps - men overlad trygt madposten til Slagteren Suensonsvej.

Send til en kollega

0.031