23948sdkhjf

Overblik over samarbejdspartnernes virksomhedsoplysninger

Hvad man ikke ved, kan koste dyrt på et senere tidspunkt. I Danmark er mange af de grundlæggende virksomhedsoplysninger tilgængelige for alle, såsom CVR-nummer, adresse mv.

Men konkrete oplysninger om en virksomheds finansielle situation, kan i mange tilfælde være svær at finde, selvom netop disse informationer har stor betydning - eller konsekvenser - i de mange samarbejder.

Er en virksomhed en dårlig betaler, har stor gæld eller bevæger sig på kant af lovgivning, vil de fleste sandsynligvis gerne undgå et samarbejde med dem. Men at kende en potentiel eller eksisterende samarbejdspartners nøgleoplysninger, nødvendiggøre en pålidelig leverandør af data omkring virksomheder. Bisnode er en datagigant, der ejer Danmarks bedste database omkring virksomheder i Danmark, men også i resten af verden. Igennem Bisnode kan du få komplette overblik over dine samarbejdspartnere, og ved at benytte Bisnodes løsninger til at tage bedre valg, når et nyt samarbejde skal vælges. Du kan læse mere om Bisnode ved at klikke her.

De lovpligtige virksomhedsoplysninger
I Danmark har alle virksomheder pligt til at have et CVR-nummer, hvilket er en forkortelse for Det Centrale Virksomhedsregister. Kun virksomheder med en årlig omsætning på under 50.000 kr., må selv bestemme om de vil registrere deres virksomhed.

Udover et CVR-nummer, skal alle virksomheder også oplyse:
• Virksomhedens navn
• Virksomhedens adresse
• Virksomhedens branchekode

De lovpligtige virksomhedsoplysninger siger dermed ikke meget om en virksomheds økonomi eller forretningsudvikling. De er derfor ikke særlig brugbare til meget andet, end at finde virksomhedens fysiske placering.

Tag bedre beslutninger ved hjælp af data
Ved at få indsigt i virksomhedsdata kan du bedre tage beslutninger tages vedrørende nye samarbejder, men også i allerede eksisterende samarbejdsaftaler. På den måde undgår du samarbejdspartnere, som er dårlige betalere eller leverandører, og at stå tilbage med ubetalte regninger, manglende levering eller i værste fald lange inkassosager.

Virksomhedsoplysninger dækker over mange forskellige informationer eller virksomhedsdata, men kan eksempelvis være:

  • Virksomhedsaktiviteter
  • Ejere af virksomheden og ejerfordelingen
  • Anmærkninger i betaling
  • Ansatte i virksomheden; Antallet af medarbejdere, hvem der er beslutningstagere, virksomhedsrepræsentanter mv.
  • Økonomi, inkl. registrering af moms, skat og arbejdsbidrag mv.

Afhængig af branchen og typen af samarbejde er nogle virksomhedsoplysninger vigtigere end andre. Du kan læse mere om virksomhedsdata her.

Hvorfor virksomheder bør tage datadrevne beslutninger
Der er mange fordele ved at arbejde datadrevet med sin forretning. Data giver i sig selv et mere præcist overblik over, en virksomheds økonomiske og forretningsmæssige situation, hvilket aktivt kan blive brugt i vigtige beslutninger. Og på den måde kan nye samarbejder blive indgået med de virksomheder, der ud fra data viser, at de har største sandsynlighed for at give et godt afkast.

Data kan også blive brugt i eksempelvis virksomhedsanalyser og aflede helt nye indsigter, der tidligere ikke var mulige at finde. Ved at bruge data kan flere fejltrin blive undgået og en bedre omsætning vindes, uden at det koster ekstra.

Send til en kollega

0.047