23948sdkhjf

Sådan vælger du den rette hovedpude

Er du på udkig efter en ny hovedpude?

Så er du kommet til det rette sted. Der findes et hav af forskellige hovedpuder i dag i forskellige tykkelser og materialer og med forskellige specifikke funktioner. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvad du har brug for. Læs med her og bliv klogere.

Hvordan sover du?
Det kan handle om dine helt personlige præferencer, når du skal vælge, hvor tyk eller flad din hovedpude skal være. Men hvordan du ligger, når du sover om natten, har også stor betydning for, hvad der er det rigtige for dig at vælge. Det gælder, at:

- Dem, der sover mest på maven, har brug for en flad pude, for ikke at belaste nakken
- Dem, der ligger på siden, har tværtimod brug for en hovedpude, der er høj, fordi de ligger på deres skulder
- Og dem, der sover mest på ryggen, har brug for en pude midt i mellem – ikke for høj og ikke for lav

Undersøg derfor din sovestil, inden du begiver dig ud for at finde din nye hovedpude.

Skal den være fast eller blød?
En pudes fasthed afhænger selvfølgelig også af, hvor høj puden er, så hvis du ligger på siden, vil du skulle anskaffe dig en relativt fast pude. Men hovedpuder findes i flere forskellige slags materialer – f.eks. dun, skum eller latex –, som alle føles lidt forskelligt at ligge på. Du skal derfor også overveje, hvor blød din hovedpude skal være. Nogle får spændinger i nakken, hvis puden er for blød, imens andre oplever det modsatte.

Har du andre krav til din pude?
Hvis du decideret har problemer med din nakke og/eller din ryg, skal du være ekstra opmærksom, når du skal finde en ny hovedpude. Der findes puder, som er ergonomisk udformet, og som derfor er lavet til folk med ekstra behov. Typisk vil en fysioterapeut eller anden behandler kunne rådgive dig i valget af pude.

Materialerne i en pude kan også være med til at bestemme, hvor åndbar puden er. Så hvis du har problemer med, at du sveder meget, eller bare generelt har det varmt, når du sover, så kan det være, at du skal kigge efter puder af latex, som kan virke kølende.

Har du andre krav til din nye hovedpude? Så rådfør dig med forhandleren – der findes helt sikkert også en ideel løsning til dig.

Send til en kollega

0.032