23948sdkhjf

Historien om Saxo Bank – et dansk iværksættereventyr

Det skulle tage dem 9 år fra den spæde start i 1992, før de havde en banklicens på plads. Indtil da havde det lille fondsmæglerselskab Midas primært specialiseret sig i valutahandel.

I 1992 var der hverken noget, der hed netbank eller handelsplatforme, så de to ejere Lars Seier Christensen og Kim Fournais måtte tage imod handlerne over telefon.

Men så kom internettet.

Med på den teknologiske vogn
I 1995 er internettet stadig i sit spæde stadie, men Lars og Kim er ikke i tvivl om, at fremtiden ligger på nettet. De opretter derfor en hjemmeside, og kan forbløffende se til, mens årene går, uden at de store banker for alvor kommer ”med på beatet”. Mens de to Midas-herrer bliver ved med at udvikle på deres hjemmeside, skal der gå længe, inden bankerne for alvor følger trop. Det gav Midas et forspring, som de har nydt godt af siden.

Bank, navneskift og ekspansion
Henne omkring årtusindskiftet beslutter Lars og Kim sig for at gå skridtet videre, og etablerer nu Midas som en bank. Det vil sige, ikke nogen helt almindelig bank, men en bank, hvor der er fokus på investeringer i værdipapirer. Deres teknologiske forspring gør det muligt for dem at udnytte teknologiens fordele.

I takt med, at Midas skifter identitet, bliver det også tid til et nyt navn for det fremadstormende firma. Her falder valget på Saxo Bank; et navn, som stadig hænger ved den dag i dag. Man fortsætter samtidig med at bygge på i både volume og services, og over de næste år bliver det muligt at investere i aktier, CFD’er, futures, forex og flere andre spændende investeringer.

Saxo Bank i dag
Sidan da har der været en mere eller mindre lineær udvikling frem til i dag. Bevares, der har været bump undervejs, ligesom der er hos de fleste virksomheder i voldsom vækst, men alligevel har Saxo Bank formået at udvikle sig til at høre til blandt de store spillere indenfor online investering globalt, og er samtidig den største i Danmark. Det ses blandt andet på de sociale medier, hvor Saxo Bank på Facebook er i top 20 over danske virksomheder med flest likes.

Undervejs er der også sket ændringer i ejerstrukturen. I dag er Lars Seier Christense således ikke en del af ejerkredsen, efter at han frasolgte sin andel af Saxo Bank tilbage i 2018. Et salg, der ifølge finans.dk indbragte Lars Seier Christensen svimlende 2,6 mia. kroner, og værdiansatte Saxo Bank til omegnen af 10 mia. kroner.

Og Saxo Bank? De buldrer ufortrødent videre, og er i år godt på vej mod endnu et rekordoverskud.

Send til en kollega

0.016