23948sdkhjf

Inviter hyggen ind i hjemmet med en biopejs

Der er noget helt særligt ved at have levende ild i hjemmet. De fleste af os forbinder det straks med varme, hygge og gode stunder.

Det er især noget, der kan være tiltrængt i de mørke og kolde måneder, som vi oplever her i norden. Mange er dog ikke klar over, hvor nemt det er at invitere hyggen indenfor med en biopejs. Denne smarte og miljøvenlige løsning kan bruges i næsten alle hjem.

Biopejsen er en nyere form for pejs, som ikke alle har stiftet bekendtskab med endnu. Den giver en stor fleksibilitet, der gør det muligt for de fleste at få en pejs i hjemmet - også selvom de ikke har en skorsten. Biopejsen åbner dørene for hygge og varme, men uden at man skal gå på kompromis med stilen. Du kan nemlig nemt få pejsen til at passe ind i netop din indretningsstil med en indbygget, fritstående eller væghængt biopejs. Der er masser af mulige løsninger.

Oplagt valg for den miljøbevidste
I en tid, hvor vi har stort fokus på, hvordan vores daglige vaner og gøremål påvirker miljøet, er det rigtig rart at se flere og flere mere miljøvenlige alternativer dukke op. Det kan ses på stort set alle områder: fødevarer, transport, elektronik og også inden for varmekilder til hjemmet. Traditionelle pejse og brændeovne er hyggelige og gode til at skabe varme i hjemmet, men forbrændingen af brænde er ikke godt for miljøet og klimaet. Her kommer biopejsen ind som et langt bedre alternativ.

For at forstå, hvorfor en biopejs er et godt valg for den miljøbevidste, hjælper det at forstå, hvordan en biopejs fungerer. I stedet for at brænde træ, bruger en biopejs nemlig bioethanol. Dette er en sprit, der er produceret på miljøvenlige materialer. Det kunne for eksempel være roer, kartofler eller majs. Det gør bioethanol til et bæredygtigt produkt.

Man bør altid være opmærksom på indeklimaet i sin bolig, og det gælder også, når man har en biopejs. Ligesom alle andre former for levende ild, har en biopejs brug for ilt for at brænde. Det er dog små mængder, og der er derfor ikke grund til bekymring, når biopejsen placeres i en almindelig stue. Sørg blot for, at det er et godt ventileret rum, og at der bliver luftet ud regelmæssigt.

Lige meget om du er til traditionel eller moderne, er biopejsen et godt valg. Modelfoto: Unsplash

Tilpasset til din stil
En af de helt store fordele ved biopejse er, hvor mange forskellige typer, man kan vælge mellem. Det gør det nemt at få biopejsen til at passe ind i din indretning uanset hvilken stil, du foretrækker. Det kan være, du er til den moderne og mere minimalistiske stil. Her er en biopejs indbygget i væggen helt oplagt til at holde de rene linjer og det tidløse design.

Vil du gerne have din biopejs til at spille en større rolle i din indretning, kan du også vælge at få en indbygningspejs, der er åben til flere sider. Dette får pejsen til at være synlig fra mange vinkler, mens den på samme tid ikke fylder fysisk i rummet. Du kan dog også sagtens købe en fritstående biopejs i forskellige flotte designs, der i højere grad kan fungere som en central del af indretningen. Der er ingen grænser for, hvordan biopejsen kan tilpasses til netop din bolig.

Det er meget naturligt, at man forbinder en pejs eller brændeovn med et mere traditionelt hjem og måske også en ældre bygning. Men det behøver slet ikke at være tilfældet. Hvis du er til den traditionelle stil, kan du sagtens opnå denne med en biopejs, men det er også nemt at holde en mere moderne stil. Du kan få en biopejs i det moderne hus eller lejlighed uden skorsten. Det giver altså en stor fleksibilitet, og du slipper for at gå på kompromis.

Nemt at komme i gang
Det kan være svært at få ild i brænde. Hvis du nogensinde har skulle tænde op i et bål, en brændeovn eller en almindelig pejs, har du nok oplevet, hvor besværligt det kan være. At få ilden til at tage ordentligt fat i brændet kan nemt komme til at tage meget længere tid, end man lige havde troet, og i værste fald kan man være nødsaget til at give op. Det er en skam, hvis man lige havde set frem til hygge og varme.

Med en biopejs slipper du for besværet med optændingen. Du skal ikke bruge brænde, hvilket desuden også betyder, at du slipper for aske, sod og røg, der kræver hyppig rengøring. Når du tænder op i din biopejs, kommer ilden med det samme. De fleste biopejse er bygget til at være enormt brugervenlige, så alle kan lære at bruge den. Du kan få tilbehør, der gør det nemt og sikkert at fylde bioethanol på pejsen. Visse nye biopejse er endda lavet så brugervenlige, at de kan styres med en fjernbetjening. Der er altså intet besvær, der holder dig fra at få hygge og varme i hjemmet.

Send til en kollega

0.062