23948sdkhjf

Sådan bekæmper du rotter i dit hjem

Har du mistanke om, at din bolig har fået ubudne gæster i form af rotter? Så kan du med fordel læse med i denne artikel, for heri bliver du klogere på, hvordan du opdager, om rotterne har booket sig et gratis hotelophold hos dig.

Rotter er et gængs problem for mange husejere, og desværre bliver problemet fortsat større for boligejere i Danmark. Derfor er det vigtigt, at du handler på din mistanke, så de kan bekæmpes hurtigst muligt. 

Livstegn fra mystiske steder i din bolig 
Har du bemærket, at der aldrig er komplet ro i din bolig i tiden? Måske du kan fornemme svage knirkelyde fra loft eller gulv, måske du sågar kan høre, hvordan deres små fødder lynhurtigt bevæger sig fra A til B.

Det hænder, at når vi mennesker først er blevet opmærksom på en udefrakommende lyd, kan lyden overtage store dele af vores opmærksomhed, fordi den generer. Rotters eksistens kan ofte høres, derfor bør du reagere på underlige lyde fra din bolig. 

Ulækker lugt
På mange måder er rotterne den komplette modsætning til menneskene, for vi trives bedst i hygiejniske og lyse forhold, hvorimod rotterne anser kloakkernes mørke og stank som et sandt paradis.

Af denne grund er deres naturlige parfume af en helt anden kaliber end menneskers, og samtidig kan de gnave huller i kloakken, der medfører, at din bolig får en ulækker og kvalmende lugt af kloak.

Efterladte spor
Rotter er gnavere, derfor er deres største våben deres tænder. De gnaver i nærmest alt, hvorfor de også er et slemt skadedyr. Dog kan deres hyppige gnaven også være din ledetråd, for opdager du, at der er gnavemærker - specielt omkring din skraldespand udendørs - er det et tegn på rotter.

Har du mistanke om rotter, bør du dagligt gå en runde omkring og i din bolig på en sand rotte-skattejagt. Det kan tænkes, at du kan finde ekskrementer fra dem eller andre tegn på deres fysiske eksistens.

Hvad gør du ved problemet?
Det kan være meget generende at have rotter i hjemmet, derfor bør du opsøge fagfolk ved selv den mindste tvivl. Her er en autoriseret kloakmester den oplagte hjælp for dig, eftersom de er eksperter i kloakker.
De kan filme dine kloakker, så din tvivl enten bliver be- eller afkræftet, hvorefter I kan tage hånd om problemet sammen. 

Hvem gider have overnattende gæster i en længere perioder, der kun er til gene fremfor godt selskab? Er du kun blevet bekræftet i, at rotterne udnytter din bolig, uden du får noget igen, så kan du med fordel opsøge det rette fagfolk, der kan hjælpe dig. Det er nærmeste umuligt at bekæmpe dem på egen hånd, derfor skal du have professionel hjælp.

Send til en kollega

0.016