23948sdkhjf

Den rette bedemand

Står du og dine nærmeste midt i sorgens kaos, efter I har mistet et menneske, I havde kært? Så gør I klogt i at opsøge en bedemand, der kan hjælpe jer med de praktiske opgaver og bidrage med at bevare overblikket.

Har du aldrig kontaktet en bedemand før, kan det være svært at vælge den rigtige til at håndtere jeres mest sårbare periode. I denne artikel bliver du klogere på, hvordan du finder den rette bedemand for dig. 

Undersøg mulighederne
Uanset hvor du er placeret i Danmark, vil du kunne finde flere muligheder, når du leder efter en bedemand i din region. Derfor bør du undersøge, hvilke der ville være oplagt for dig at vælge mellem. Ofte er det en fordel, hvis du forhører dig hos dine nærmeste, om de har tidligere erfaringer med en bedemand fra området. Har de det, er du sikret en ærlig vurdering af bedemandens service, hvilket bliver din indikator for, om du skal opsøge dem eller ej.

Nogle mennesker finder sorg og dødsfald i familien meget privat, derfor er det ikke nødvendigvis foretrukket at forhøre sig hos andre. Du kan sagtens få en fornemmelse af, hvordan den pågældende bedemand er, hvis du læser anmeldelser fra tidligere kunder.

Den vigtige erfaring
Mange år i samme virke er ikke nødvendigvis lig med en ordentlig service, men når du skal overlade sårbare og meget private opgaver til en fremmed, er en erfaren bedemand en fordel. Undersøg derfor, om firmaet bag har en lang årrække af erfaring bag sig, så du ved, at de har varetaget samme typer af opgaver et væld af gange.

Erfaring bidrager med ro og professionalisme, hvilket kan gøre dig og dine nærmeste tryggere i processen, når I skal planlægge en afskedsceremoni med bedemanden.

Uddannelse og uforpligtende samtale 
Når du undersøger den udsete bedemand og begravelsesforretning for deres  erfaring, kan du ligeledes kigge nærmere på deres faglige baggrund. Er de godt uddannet, vil du i højere grad indikere bedre service for dig som kunde. Er de medlem af foreningen Danske bedemænd, kan du være endnu mere tryg ved dit valg, for dette betyder, at de er velinformeret, veluddannet og sikrer dig et kvalitetsarbejde.

Ofte kan du kontakte en bedemand for en uforpligtende samtale, hvilket du bør benytte dig af. Det er lettere at fornemme, om I har god kemi og samme værdisæt, når du hører vedkommendes stemme fremfor kommunikation på skrift.  

Det er vigtigt, at du og dine nærmeste samarbejder med en bedemand, I er trygge ved, når I skal planlægge og ordne opgaver i forbindelse med afskedsceremonien. Derfor bør du søge oplysninger om deres firma, uddannelse og værdisæt, så du ved, om I får et godt samarbejde.

Bor du i Nordjylland, kan du med fordel kontakte Hejslet Bedemand i Aalborg, Frederikshavn, Hirtshals og Skagen. Ja, Hejslet Bedemænd opererer faktisk i hele Nordjylland, hvilket de har gjort i mere end 30 år. Det vil med andre ord sige, at søger du også en bedemand i Vodskov, så kan Hejslet også her være behjælpelig.

Send til en kollega

0.047