23948sdkhjf

Slip hobbyen løs på efterskolen

Begynder I at snakke efterskole hjemme hos jer? Så er I langtfra de eneste, for flere of flere børn søger mod livet på efterskole, så snart de bliver gamle nok.

Der findes et væld af efterskoler i Danmark, og størstedelen af dem giver eleverne mulighed for at pleje deres interesser, uanset om de er nybegyndere eller benytter flere timer om ugen på deres hobby.

I denne artikel bliver du klogere på nogle af de linjefag, som de danske efterskole kan tilbyde.

Besøg stalden som efterskoleelev
Har dit barn brugt et væld af timer i hestestalden, kan du med fordel overveje, om denne interesse også skal plejes på efterskolen. Der findes en lang tradition for, at nogle af de danske efterskoler har et samarbejde med den lokale hestestald eller har bygget en selv.

Det kan være en betryggende faktor, hvis eleverne har mulighed for at bevare sin interesse, mens det almindelige liv på folkeskolen skiftes ud med livet på en efterskole. Derfor kan hobbyen i hestestalden gøre barnets efterskoleophold endnu bedre.

Hold rytmen som efterskoleelev
Har dit barn altid været draget af musikken på en eller anden vis, så kan du med fordel tage fat i de efterskoler, der har en musiklinje. Livet på efterskole omfavner følelsen af at være en del af noget - følelsen af samhørighed. Denne følelse kan hurtigt vokse, hvis eleven vælger musik, for ofte danner linjen sit eget band, der spiller sammen over en længere periode.

Et band deler ofte sine musiske evner med de andre elever, hvilket kan være grænseoverskridende for de fleste. Derfor vil musiklinjen kunne bidrage med større selvtillid og større musiske evner.

Fuld fart frem som efterskoleelev
Har dit barn altid været draget af benzin, fart og mudder under hjulene? Så er det oplagt, at I kigger nærmere på en cross efterskole. I en hverdag på en efterskole skal eleverne naturligvis bruge tid på skole, pligter og andre forudbestemte tiltag, derfor kan cross være det perfekte pusterum for nogle elever.

Foruden ræs på crossbanen vil eleverne tage del i livet på værkstedet, hvor de skal pleje, passe og reparere de forskellige maskiner. På den måde lærer de om ansvar og fingerfærdighed.  

Skal dit barn på efterskole, kan I altså vælge mellem et væld af forskellige linjefag. Kan I ikke beslutte jer, er det ofte sådan, at linjefaget kan ændres i løbet af året, så dit barn kan prøve kræfter med flere forskellige interesser i løbet af året.

Send til en kollega

0.015