23948sdkhjf

Sådan kan du spare penge på varmeregningen

Efteråret står for alvor meldt sin ankomst, og inden længe banker vinteren på døren. Dagene bliver koldere og mørkere, og mange af os fristes derfor til at skrue op for varmen. Dog kan det hurtigt resultere i en unødvendig og tornhøj varmeregning.

I denne artikel kan du derfor blive klogere på, hvordan du kan undgå at bruge alt for mange penge på varme. 

Skru ned for varmen, hvis du får mange gæster  
Kalenderen siger snart december, hvilket betyder et væld af julefrokoster og diverse familiesammenkomster. Mange personer i samme rum giver meget varme. Har du derfor skruet godt op for varmen, vil dine gæster med garanti få det alt for varmt. Får du hele familien på besøg til den helt store julemiddag, kan du derfor med fordel overveje at skrue ned for varmen. 

Luft hyppigere ud 
Dit hjem har jævnligt brug for frisk luft. Mange af os har måske en tendens til, at lave gennemtræk og lade den kolde luft sive ind i alt for lang tid. Lufter vi ud i for lang tid ad gangen, vil vægge og møbler hurtigt blive kolde, hvilke kræver lang tid at opvarme igen. I stedet er det en god idé, at lufte ud flere gange dagligt, men i kortere tid - på den måde er det kun luften, der skiftes ud og den er langt hurtigere og billigere at varme op igen. 

Udskift din gamle opvarmningsmetode
Ønsker ud for alvor at gøre varmeregningen lavere, kan du vælge at udskifte din gamle opvarmningsmetode med moderne teknologi. Eksempelvis kan du vælge et Ecoteck Pillefyr, som opvarmer hjemmet ved hjælp af små træpiller, der er fremstillet af træspåner og savsmuld. 

Med et pillefyr er der mange penge at spare. Udskifter du din gamle opvarmningsmetode med et træpillefyr, kan opnå en besparelse på cirka 60% på din varmeregning sammenlignet med eksempelvis et oliefyr. Derudover vil et pillefyr i løbet af 2-4 år have tjent sig selv hjem, hvilket må siges at være en god investering.  

Det afhænger selvfølgelig af dit nuværende varmeforbrug og opvarmningskilde. Derudover afhænger virkningsgraden også af kvaliteten på pillefyret. Her spiller særligt kvaliteten af træpiller en afgørende rolle.  Er træpillerne af dårlig kvalitet eller er pillefyret ikke tilstrækkelig vedligeholdt, er den reelle virkningsgrad markant lavere samtidig med at dit forbrug af træpiller bliver højere. Vælg derfor træpiller af god kvalitet, hvis du vil se en forbedring af dit varmeforbrug. 

Er du blevet fristet til at udskifte din opvarmningsmetode med et pillefyr, kan du læse mere om fordelene samt de forskellige modeller hos Ecotech

Send til en kollega

0.062