23948sdkhjf

Møbelpolstring: Hvilke overvejelser bør du gøre dig?

Som virksomhed kan du, oftere end man skulle tro, få behov for at skulle ompolstre dine møbler.

Måske har du overtaget nye lokaler i en restaurant, hvor alt interiøret følger med, og nu skal der skabes helt nye relationer til møblerne. Eller også er teatrets stole ved at være slidte, og nu trænger de til nyskabelse.

Møbelpolstring handler om meget mere, end at hæfte skumgummi fast på en gammel stol og derefter hæfte genbrugsstof henover. Det handler også om at kreere tæpper og puder til hospitaler, om at have et godt øje for detaljen. Nogle kan gøre det selv, og andre har brug for hjælp til ompolstring, og i denne artikel kan du blive klog på begge tilvalg. 

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du polstrer selv?
Når du vil ompolstre et møbel, er der mange forskellige komponenter, der skal tages hensyn til:

  • Sørg for at løsne alle gamle hæfteklammer, inden du går i gang
  • Møblet skal slibes med finkornet sandpapir
  • Brug en primer inden du begynder at male, i tilfælde af, at møblet har skjulte ridser
  • Forvask og stryg det stof, du vil ompolstre med
  • Sørg for at dobbelttjekke at stoffet passer på de mål, du har taget. Det ville være ærgerligt at opdage, når du er gået i gang med at sy

Det er et større arbejde at ompolstre møbler, og er man ikke rutineret kan det tage meget lang tid at få styr på. Sæt altid meget god tid af, i tilfælde af, at resultatet ikke blev som forventet, og du derfor må starte helt forfra. 

Få hjælp af en professionel
Hvis gør-det-selv er for stor en mundfuld, kan det altid svare sig at ringe efter en professionel møbelpolstrer. Du kan sjældent overraske en møbelpolstrer med for svære udfordringer, for de har som regel set det hele og har gode erfaringer med at ompolstre vanskelige møbler som:

  • Barstole
  • Alterets dug i kirken
  • Bænke
  • Tandlægestole

En møbelpolstrer er også i stand til at udarbejde nye hynder eller akustikplader, og vil også have mulighed for at hjælpe med større udfordringer, såsom ompolstring for møbelforretninger. Find en møbelpolstrer i Nordjylland og start dit næste projekt, enten som gør-det-selv eller i sparring med en professionel møbelpolstrer.

Send til en kollega

0.015