23948sdkhjf

Få styr på din pension

De fleste, der har været på det danske arbejdsmarked i mange år, begynder på et eller andet tidspunkt at glæde sig til at gå på pension. Det er der ikke noget galt i, og det er helt normalt at glæde sig til at gå på pension, når man har slidt på arbejdsmarkedet i mange år.

Dette indhold er sponsoreret

Heldigvis så lever vi i et land, hvor alle mennesker har en værdig pension, som de kan se frem til lige meget om det er folkepension eller firmapension eller noget helt tredje. Desværre sker det oftere og oftere at folk ikke har styr på deres pension, og derfor så har de måske ikke helt lige så mange penge, som de regnede med. Derfor er det en rigtig god ide at få styr på sin pension i god tid, så man ikke lige pludselig får en grim overraskelse.

Overblik over pension

Egentlig er det en rigtig god ide at skabe sig et overblik over sin pension, på den måde så kan man hele tiden følge med i, hvordan det går med ens pension. De fleste begynder at tænke på pension, når de er færdig med deres uddannelse og får et rigtigt job. Her er der en ting, der er rigtig vigtig at kigge på. Nemlig om du har en arbejdsmarkedspension eller ikke. Hvis du har en arbejdsmarkedspension, så sætter du nemlig automatisk penge af hver måned til din pension. Derfor er det dog stadig en god ide at kigge på, hvad dit personfradrag er, fordi du på den måde kan se, hvor mange penge der hver måned bliver sat til din pension. Hvis du ikke har en arbejdsmarkedspension, så skal du selv sørge for at sætte penge af til din pension hver måned.

Suppler din arbejdsmarkedspension

Der er rigtig mange i dag, der vælger at supplere deres arbejdsmarkedspension lidt. Ikke fordi, at der er noget galt med arbejdsmarkedspensionen, og man kan sagtens klare sig med den. Men hvis man har pengene til det, så kan det stadig være en god ide at supplere pensionen en smule. På den måde så sikre man sig nemlig, at der er råd til lidt flere sjove ting, når man går på pension. Det kan for eksempel være, at man godt kunne tænke sig at tage de rejser, som man endnu ikke har været på, fordi man har haft for travlt, mens man har arbejdet. Så er det en rigtig god ide at sætte lidt ekstra penge af hver måned, så man på den måde sørger for, at man har råd til disse rejser. 

Send til en kollega

0.031