23948sdkhjf

Sådan kan du få en grønnere hverdag

Den vidtgående klimadebat er efterhånden noget, der vedrører os alle sammen, og fra de fleste eksperter lyder det, at vi alle sammen skal stå sammen og gøre en forskel for at redde planeten.

Netop fordi det er blevet en debat og en kamp, der kommer alle mennesker i verden ved, bliver det også kontinuerligt nemmere at gøre en forskel - altså i den forstand, at forskningen flytter sig, og nye initiativer hele tiden kommer til. Har du stadig svært ved at overskue, hvad du lige kan gøre i din hverdag for at være grønnere, kan du få nogle ideer her.

Bæredygtig spildevandsløsning
De fleste private spildevandsløsninger er faktisk ikke særlig gode for miljøet, fordi der både vil være udledninger af bl.a. fosfor og mikroplast. Disse udledninger er med til at skade miljøet, og det vil du naturligvis gerne undgå på bedst mulige vis.

Med et bæredygtigt pilerensningsanlæg kan du være med til at fjerne denne udledning fra din hverdag, hvilket vil være at gøre miljøet en stor tjeneste.

Det er selvfølgelig en stor økonomisk investering, men det kommer også med økonomiske fordele på den lange bane - et sådant anlæg har et meget lavt strømforbrug, og efter nogle år er det faktisk billigere i drift end mange andre alternativer.

Nogle fødevarer er grønnere end andre
Produktionen og transport af fødevarer er også en af de ting, der er med til at belaste miljøet på en negativ måde, men det er ikke alle fødevarer, der er lige slemme. Rødt kød, og især oksekød, er en af de fødevarer, der virkelig har en negativ påvirkning på miljøet.

Det skal dog ikke betyde, at der er nogen, der tvinger dig til at blive vegetar - men kunne du have lyst til bare en enkelt kød fri dag om ugen, kan du allerede være med til at gøre en forskel. 

Genbrug, genbrug, genbrug
Ikke nok med at genbrug på det seneste virkelig er blevet en trend, så er det faktisk også rigtig godt for miljøet. Når du genbruger ting, der stadig fungerer fint, og på den måder lader være med at gå ud og købe noget af helt ny tilstand, er du jo på sin vis med til at mindske produktionen - og som nævnt tidligere er produktion en af synderne i klimadebatten. Det er selvfølgelig ikke alting, du kan genbruge, men der er mange ting, du i genbrug både kan spare

Send til en kollega

0.031