23948sdkhjf

Sådan kan du give gamle møbler nyt liv

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe nye møbler til hjemmet, så kan det være en god ide at lede efter spændende muligheder i genbrug eller på auktionshuse.

Her kan man finde en masse forskellige elementer til hjemmet, som har haft et tidligere liv, men ofte betyder dette også, at de enten trænger til en kærlig hånd eller en modernisering. I denne artikel kan du læse tre gode råd til, hvordan du kommer i mål med at give dine møbler nyt liv, så du kan få de elementer i dit hjem, som du går og drømmer om. 

Giv møblet en ny polstring
Når du skal give nyt liv til gamle møbler, så kan det være en god ide at overveje ny polstring. Dette er ikke blot af æstetiske grunde. Dette kan også være, fordi der er pletter på stoffet eller i læderet på det pågældende møbel, eller der kan være rifter fra kæledyr, som ikke er flatterende. Når du ompolstrer et møbel, så du har muligheden for at give det dit helt eget præg, og dette kan sørge for, at du bliver lige så glad for dine gamle møbler, som hvis du havde købt splinternye. Er du ikke helt sikker på, hvordan du skal ompolstre dine møbler, så kan du altid tale med dine lokale møbelforretning, eller du kan finde videoer online, som kan hjælpe dig videre i processen.

Giv møblet et nyt lag maling
En anden mulighed, som du kan benytte dig af, når du gerne vil give dine møbler nyt liv er, at du kan male dem. Dette er en mere langsommelig process end ompolstring, da der er flere trin, som du skal i mål med for at få et godt resultat, men vælger du denne løsning, så kan du skabe helt nye resultater, som passer perfekt ind i dit hjem. Når du skal male dine møbler i en anden farve, så er det nødvendigt, at du sætter dig godt ind i, hvilket materiale, som de er lavet af. Hvilken træsort er den gamle lænestol, eller hvilken type af olie har den tidligere fået, inden du begynder at slibe den ned. Dette vil gøre resten af dit arbejde langt nemmere, fordi du så kan tage de rigtige skridt videre. 

Giv møblet nye mønstre eller teksturer
Til slut kan du også vælge at give møblet en ny tekstur eller et nyt mønster. Dette kan være ved at tapetsere en bagvæg på en kommode eller et skab med flot papir, eller det kan være ved at bruge forskellige træsorter til at skabe rammer omkring dine skuffer. Du kan også give dine møbler flotte nye lædergreb. Dette kan også give dine møbler nyt og spændende liv. 

Send til en kollega

0.047