23948sdkhjf

Familie-attraktioner i Nordjylland og Midtjylland

Er du ikke til de store forlystelsesparter, eller trænger hele familien bare til en stille og rolig hyggedag, hvor der måske også kan blive tid til at forbavses, forundres og lære noget nyt?

Så findes der flere familie-attraktioner i Nordjylland og Midtjylland, som kan give dig og familien netop det. Læs med, og find ud af, hvor de ligger!

I har sikkert allerede været i Fårup, Jesperhus og alle de andre større forlystelsesparker i det midt- og nordjyske. Der er masser af forlystelser og masser af fristelser. Så det bliver hurtigt en både hektisk og dyr dag, hvor I er i fast rutefart fra den ene til den anden forlystelse hele dagen – og tilbringer alt for meget tid i lange køer.

Efter sådan en dag er der brug for noget mere roligt og afslappende. Noget, hvor det hele ikke går op i høje hvin og høj fart. Og heldigvis findes der også familie attraktioner i Nordjylland og Midtjylland, som kan give dig det.

Verdenskortet – en anderledes attraktion
F.eks. er der Verdenskortet i Hobro. Det er det oplagte valg til en stille dag, fordi I både kan slappe af i rolige og idylliske omgivelser og få lært noget nyt på en og samme tid.

Verdenskortet er nemlig lige præcis det, som det siger. Det er hele verden samlet i en sø, hvor du både kan gå rundt på de forskellige kontinenter og sejle på verdenshavene. Samt tage et kig på det hele lidt fra oven i stedets udsigtstårn.

Så du kan roligt – og lidt kryptisk – invitere familien med Jorden rundt, og så indstille GPS’en til at føre jer til Klejtrup Sø lidt uden for Hobro.

Skabt af en verdensmand
Verdenskortet har ligget her i mange år. Det er skabt af en af Hobros bysbørn, Søren Poulsen, som efter en tid i Amerika vendte hjem til sit barndomshjem ved Klejtrup Sø.

En dag under afvanding af området opdagede han en sten, der mindede meget om Jylland. Så lige der midt på engen fik han ideen til det, som i dag trækker besøgende til fra hele verden: Han ville bygge sit helt eget verdenskort i et hjørne af søen.

Siden er stedet fortsat med at være i familiens eje, og i dag er det 4. generation, som er ved at overtage den lille hyggelige familie-attraktion ved Klejtrup sø.

Andre familie-attraktioner i Nordjylland og Midtjylland
Kører du videre til Silkeborg, finder du en anden spændende familie-attraktion i Nordjylland og Midtjylland, nemlig labyrintparken Labyrinthia. Den ser vi nærmere på en anden gang.

Send til en kollega

0.049