23948sdkhjf

De største boligtrends i 2021

Hvis der er en ting, der har sat sit præg på tidens trends, så er det den usikre situation i verden som følge af den verserende pandemi. Det seneste halvandet år har ikke været almindeligt, og det har påvirket vores behov for at indrette boligen med farver og ting, der er med til at skabe tryghed og balance i hjemmet.
Derudover har mange mennesker været tvunget til at arbejde hjemmefra i en lang periode, hvilket har skabt et forøget fokus på hjemmekontorets plads i hjemmet. Læs med herunder og bliv klogere på de største boligtrends i 2021.

Løse tæpper

I 90’erne og starten af det nye årtusinde var det de store væg-til-væg gulvtæpper, som hittede stort i de danske hjem, men de store tæpper finder ikke længere vej til de danske boliger i samme grad som før. Det er ikke fordi, at danskerne ikke længere ønsker at dekorere og indrette deres hjem med tæpper, men nu er det de løse tæpper, som trender.

I modsætning til væg-til-væg tæpperne giver de løse tæpper en fleksibilitet i indretningen, og med det rigtige tæppe kan du give din bolig et nyt og trendy look. Hvis du skulle ud og købe nye tæpper for et par år siden, så kunne du ikke undgå at støde på de populære og farverige marokkanske Boucherrouite-tæpper.

Det er imidlertid mere afdæmpede farver, der trender nu, og derfor vil du også se færre af de farvestrålende tæpper i de danske hjem. De er i overvejende grad blevet erstattet af tæpper i mere afdæmpede farvenuancer, der er med til at skabe ro og balance i hjemmet. 

Hjemmekontoret

Hjemmekontoret er for mange mennesker blevet en integreret del af hjemmet, fordi mange danskere blev nødt til at arbejde hjemmefra i en længere periode under pandemien. Det har imidlertid været en udfordring for mange at finde plads til et hjemmekontor, men det var en absolut nødvendighed, hvis man skulle komme igennem de lange arbejdsdage.

Det bliver interessant at se, om pandemien har ændret vores forhold til hjemmearbejde, og om hjemmekontoret i løbet af de næste år vil indtage en mere central plads i hjemmet.

Jordfarver på væggene

Det er ikke kun, når vi vælger tæpper, at vi foretrækker de mere afdæmpede farver frem for de mere modige farver. I 2021 er man i overvejende grad gået væk fra de mere farverige farver. I stedet søger danskerne hen imod de mere rolige og harmoniske jordfarver, hvor det særligt er den naturalistiske lysebrune og den støvede blå farve, der har hittet stort i 2021.

De afdæmpede farver giver boligen en varme, og de fleste farver kan passe sammen med dem. På den måde kan du nemt kombinere de rolige jordfarver med mere kulørte farver, hvis du ønsker dette.

Send til en kollega

0.015