23948sdkhjf

Guide: Bliv stilsikker med en capsule wardrobe

Du har måske hørt om udtrykket "capsule wardrobe", som det seneste år har vundet indpas overalt, hvor der tales om tøj og shopping. Konceptet går i sin enkelthed ud på at shoppe mindre efter trends og i højere grad fokusere på, hvordan enkle stykker tøj kan kombineres igen og igen. 

Her er tøj af god kvalitet i centrum, og mangler du mere af den slags, så læs mere på Boozt, hvor du kan finde endnu mere inspiration til, hvad der skal i din capsule wardrobe. Ellers kan du læse med her og lære mere om, hvordan du kommer i gang.

Start med en oprydning

Det allermest centrale i en capsule wardrobe og hele dets koncept er, at du ikke behøver 100 stykker tøj for at gå stilfuldt klædt hver dag. Start derfor processen med at rydde ud i din garderobe. Prøv alt dit tøj på, så du er sikker på, at det, du beholder, faktisk passer, og skil dig af med alt det, som er svært at sammensætte til et outfit. 

Det er naturligvis helt i orden at beholde enkelte statement pieces, dvs. tøj som gør et indtryk og fuldender outfittet. Men husk på at ideen med capsule wardrobe er, at næsten alt bør kunne kombineres med hinanden og passe sammen. Inddel efterfølgende dit tøj i kategorier. 

Udvælg dine centrale stykker af tøj

Når du har alt dit tilbageværende tøj inddelt i kategorier, er det lettere at få et overblik over hvad du har, og hvad du eventuelt mangler i din nystartede capsule wardrobe. Nu skal du i gang med at vælge, hvad der skal i din nye garderobe.

Når du gør dette, bør du kigge efter basistøj af god kvalitet, som er både funktionelt og alsidigt. Altså tøj, som er praktisk, brugbart og som passer til din livsstil. Det skal desuden være let at parre med andre stykker af tøj, det bør være muligt at style på forskellige måder og skal helst kunne bruges i flere forskellige sammenhænge. Så er du godt på vej. 

Planlæg fremtidige outfits

Efter du har sammensat din garderobe og fået ryddet ud, bør du stå tilbage med funktionelt og alsidigt tøj. Her er det en god øvelse at sammensætte en række outfits på forhånd. 

Det vil ikke blot gøre det nemmere at vælge, hvad du skal have på i fremtiden, men også klarlægge, om der er nogle centrale dele, som mangler i din garderobe. Er der det, så prioritér at købe et stykke tøj af høj kvalitet. Også selvom det betyder, at du må vente lidt med at investere i det. 

Send til en kollega

0.047