23948sdkhjf

Få hjælp til at oprette et anpartsselskab

Hvis du skal til at starte en virksomhed, kan det muligvis være en god idé, hvis du opretter virksomheden som et anpartsselskab. Med et anpartsselskab får du nemlig en begrænset hæftelse som ejer. Det betyder, at du ikke kommer til at hæfte personligt, hvis der opstår gæld i selskabet. Blandt andet derfor er denne selskabsform en af de mest populære slags i Danmark.

Hvad er et anpartsselskab?

Et anpartsselskab er et kapitalselskab. Du har muligvis også hørt om selskabsformen under forkortelsen ApS. Når du gerne vil oprette et anpartsselskab, kræver det, at du indskyder midler i selskabet ved stiftelsen. I skrivende stund er der et minimumskrav på 40.000 kr., som du skal indskyde, hvis du vil stifte et anpartsselskab. Som nævnt er én af de store fordele ved et anpartsselskab, at du som ejer ikke hæfter personligt for selskabets gæld.

Hvis du gerne vil oprette et anpartsselskab

Hvis du gerne vil oprette et anpartsselskab, bør du altid kontakte en advokat, der er specialiseret i dette. En advokat kan nemlig hjælpe dig med at udarbejde de nødvendige juridiske dokumenter. Derudover kan vedkommende også rådgive dig om hele processen. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser efter stiftelsen af selskabet.

Sådan opretter du et ApS

Hvis du gerne vil oprette et ApS, skal du først tage stilling til, om du vil oprette selskabet som fysisk eller juridisk person. En fysisk person har ikke organiseret sig i selskabsform. Derimod har en juridisk person netop organiseret sig i juridisk form. Den juridiske form kan blandt andet være et holdingselskab, en forening eller noget helt tredje.

Derefter kræver det som nævnt, at du indskyder mindst 40.000 kroner i kapital, når du stifter selskabet. Midlerne kan enten være penge eller andre værdier. Når du indskyder kapital i selskabet, får du til gengæld kapitalandele i selve selskabet. Kapitalandelene kan enten være aktier eller anparter.

Mere om kapitalandele

Som nævnt er kapitalandele enten anparter eller aktier. Når flere stifter af et ApS indskyder startkapital, vil kapitalen blive omdannet til anparter. Det er selv op til stifterne at fastsætte anparternes størrelse, men ofte vil de blive sat til 1 kr. pr. anpart.

Hvis selskabet klarer sig godt, vil det generere overskud. Dette overskud vil så blive udbetalt til dem, der ejer de forskellige anparters udbytte.

Startkapitalen skal godkendes

Når et anpartsselskab bliver stifter, skal startkapitalen godkendes. Det er kun en advokat eller revisor, der har autoriteten til at godkende kapitalen. Det er Erhvervsstyrelsen, der fastsætter reglerne for, hvor stor værdi der skal være i et ApS. Derfor skal denne værdi også altid kunne dokumenteres.

Send til en kollega

0.031