23948sdkhjf

Sådan får du et mere bæredygtigt liv

I denne tid ønsker mange mennesker at leve bæredygtigt. Det er dog ikke altid lige nemt med de muligheder vi er voksede op med. Det kan være nødvendigt at gentænke den måde vi forbruger på. Det kan virke modstridende at købe mere og nyt for at undgå dette.

Der er ting, der kan skiftes ud og gøres mere bæredygtige i ethvert rum, sted og hjørne af huset. Der er dog forskellige steder, man kan starte. Det er heller ikke altid det bedste valg at købe det bæredygtige alternativ. Nogle gange kan det bedste være bare at reducere sit forbrug.

En ting alle kan blive enige om er dog, at det kan være meget vanskeligt at finde rundt i bæredygtighed. Her gives ideer til, hvad du kan gøre for at hjemmet og hverdagen bliver lidt grønnere.

Eliminer engangsplast

Et bæredygtighedsprincip, som man kan implementerer handler om at genbruge det man har i forvejen. Det er her bivokspapir kommer ind i billedet. Det er bare ét af de bæredygtige produkter, som du kan gøre brug af for at formindske dit forbrug.

Bivokspapir fungerer i stedet for husholdningsfilm, folie, stanniol og andet plastik til indpakning af madvarer. Det skiller sig dog ud fra disse produkter ved, at det kan genbruges ved at vaske det efter brug. På den måde undgår man unødigt forbrug og anvendelse af engangsplastik.

I kategorien med opbevaring af madvarer findes også bl.a. silikoneposer, der eliminerer brugen af plastikposer. Der findes også madlåg, som kan bredes ud over skåle eller direkte på madvarer for at eliminere brugen af husholdningsfilm til at overdække maden. Det er dog ikke kun disse bæredygtige produkter, der gør din hverdag grønnere. Det gør eliminering af madspild og bæredygtigere valg ift. den mad du spiser også.

Invester i genanvendelighed

Det er dog ikke kun i køkkenet du kan træffe nye, grønnere valg. På badeværelset kan udskiftninger som at gå fra almindelig shampoo i en plastikflaske med sulfater til en shampoobar eller fra engangsskraber til genanvendelig skraber gøre underværker.

For folk med menstruation er der også genanvendelige alternativer at undersøge. Enten en menstruationskop eller de nye menstruationsunderbukser er bud på, hvordan man kan stoppe med at bruge bind og tamponer, der skal smides ud efter hvert brug.

Det handler altså om at skabe en hverdag, hvor man har øje på alle de små, lette ting man kan gøre for at leve mere bæredygtigt.

Send til en kollega

0.031