23948sdkhjf

5 måder du kan ombygge billigere og mere bæredygtigt

Vi lever i en vestlig verden, hvor friværdien er enorm for de folk som tidligt nok kom med på ejendomsmarkedet. Mange har dog aldrig haft muligheden for at få glæde af det store opsving og for dem kan der eksempelvis ikke hives en halv million ud af friværdien til forbedring af boligen. Men det behøver nu ikke være så dyrt at bygge om eller renovere. Hvis du ikke er bange for at prøve noget nyt og faktisk gerne vil leve mere bæredygtigt, så følger her et par gode råd.

Reparér det der repareres kan!

Ikke alt gammelt er skidt og skal ud. Vi forbruger som aldrig før, og har en tendens til at udskifte selv den mindste enhed, hvis den bare har en lille defekt eller skramme. Du kan faktisk reparere det meste. Lige fra mindre træelementer til glas og fliser. Du kan for eksempel lime gamle fliser fast med den stærke lim fra Pattex, som gør, at du både kan undgå køb af diverse klæbemidler eller betale en håndværker. Fliser i køkkenet, gulvet på vægge og lignende kan på den måde nemt fastgøres igen. På samme måde kan man reparere gamle rammer, lister, skabe og træmøbler med få midler.

Gennemtjek gratis-aviserne for gode materialer

Skal der grovrenoveres på terrassen eller tilbygges nye rum eller elementer, så tænk dig om en ekstra gang. Især når det kommer til byggematerialer og lignende. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan finde i diverse gratis-aviser og fora på nettet, hvor folk skal af med materialer. Nogen har fejlkøbt materialer til renovering i eget hus og slipper gerne tingene billigt for blot at komme af med det. Andre har en masse til overs og vil igen enten give eller sælge det billigt for at slippe af med produkterne. Du kan sagtens være heldig at finde spær, brædder, sten, fliser, rør og lignende, som passer præcist ind i dit byggeprojekt. På den måde skåner du miljøet ved at øge bæredygtigheden i dit projekt.

Gamle, slidte vinduer er ofte rigtigt gode

Vi har en tendens til at smide hele vinduespartier ud, når vi storrenoverer sommerhuse, lejligheder og huse i landet. Men faktisk er mange af de helt gamle vinduer ganske gode. Især dem fra før 1960erne. Her konstruerede man flere kvalitetsvinduer. Så hvis der ikke ligefrem er råd i større dele af vinduespartiet, så anbefales det, at man efter bedste evne reparerer de gamle partier. Der kan stadig købes kit i butikker i dag, så du kan kitte de gamle vinduer, når du har udskiftet lister og lignende.

Find en ny dør i en genbyg-butik eller i genbrugs-aviserne

Leder du efter en ny dør til din stue, et værelse, køkkenet, sommerhuset eller udhuset, så kig eventuelt på landets mange genbyg-markeder. Du behøver ikke nødvendigvis investere i en helt ny dør. Og du vil i den forbindelse sikkert også støde på mange mindre pæne døre. Gå på opdagelse i det store genbyg-marked og find en passende dør med patina. På den måde skåner du også miljøet for endnu en omgang køb-og-smid-væk kultur.

Gå på opdagelse i genbrugsbutikker på landet

Mangler du vilde retro-møbler, glas, skåle og lamper og lignende, så prøv at tage en tur i det danske land. Her finder du ofte fantastiske produkter fra 60erne og 70erne, som er langt billigere end byens priser. Du kan lige frem hænde at løbe ind i et guldfund. Og det gode ved småbyerne i Danmark er, at der procentmæssigt faktisk er langt flere genbrugsbutikker end i storbyerne.

Send til en kollega

0.031