23948sdkhjf

Vitaminpiller – for og imod

Der er meget delte meninger om forskellige kosttilskud. Nogle mener, at det ikke er nødvendigt, såfremt du blot spiser sundt og varieret, mens andre mener, at det kan være en god ide at dække sig ind for en sikkerheds skyld. Selvom der både er fordele og ulemper – som der altid er – så er der klart flest fordele ved at tilskud som vitaminpiller. Du kan læse meget mere om, hvorvidt du bør tage dem, hvilke du bør tage og hvordan du finder de bedste lige her.

Hvilke vitaminer bør man tage?

Der er en række vitaminer, som det er vigtigt for kroppen at få. Du kommer længst med en sund og varieret kost, men hvis du føler, at du har problemer med at få samtlige vitaminer og den rette mængde, så er kosttilskud en god løsning.

De vitaminer, som du bør holde øje med – og eventuelt supplere – er A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin og K-vitamin. Herudover er calcium, magnesium, jern, selen, zink, fiskeolie og mælkesyrebakterier også en god ide at overveje. De bidrager nemlig til at kroppen fungerer normalt og optimalt og de har midler, den skal bruge til at holde dig sund og rask.

Hvis du har et generelt behov for at få dækket dine vitaminer og andre tilskud, så kan du med fordel overveje en multivitamin. Hvis du blot opdager, at du mangler en eller to, giver det måske mening at finde specifikke piller til at dække disse behov.

Er det nødvendigt at spise vitaminpiller?

Vitaminpiller er ikke et must, såfremt du spiser sundt og varieret. For mange er det blot et tilskud, som de vælger at tage for at være sikre på, at de er dækket ind – også på de dage eller i de perioder, hvor kosten fejler en smule på grund af travlhed eller uregelmæssigheder i skemaet.

Der skal ikke meget til, før der ikke længere er tid til at servere et morgen-, middags- og aftensmadsmåltid, der dækker alle dine behov, og derfor kan det være fordelagtigt at supplere din kost og på den måde være sikker på, at du er dækket ind.

Det er desuden ikke sikkert, at du har behov for de samme vitaminer hele året rundt. Om vinteren i det kolde Danmark får du for eksempel så lidt D-vitamin fra solen, at det faktisk anbefales for mange et de tager D-vitamin ved siden af deres multivitamin.

De bedste vitaminpiller

Når det kommer til at vælge de bedste vitaminpiller, så kan det være utroligt svært og uoverskueligt. Der er nemlig både utroligt mange forskellige kombinationer og utroligt mange forskellige mærker, der hver især producerer gode – og mindre gode muligheder, som du kan benytte dig af. Hvis du er faret lidt vild i markedet, så prøv en bedste vitaminpiller guide, inden du giver helt op. Her får du nemlig sammenlignet de forskellige modeller og du får eksperternes holdninger og dermed kan du tage en velovervejet beslutning.

Bør du tage vitaminpiller?

Hvis du ikke er interesseret i at tage vitaminpiller, medmindre det er strengt nødvendigt – eller hvis du blot vil have mere viden om din krop – så kan du gå til lægen og få testet dine vitaminniveauer. Det er en blodprøve, der måler, om du mange det ene eller andet i kroppen, hvorefter du kan tage et tilskud for at være sikker på, at din krop er godt dækket ind.

For mange vil det for eksempel være D-vitamin mangel om vinteren, mens det også er hyppigt at have lavt jern-niveau.

Hvis du ikke er interesseret i at supplere med vitaminpiller overhovedet, så kan du også bruge denne test til at tilpasse din diæt.

Send til en kollega

0.047