23948sdkhjf

Undgå, at varmen forsvinder ud i skunken

Mange huse er udstyret med skunker. Det er nogle lidt gemte og glemte rum i huset, men selvom de nok ikke er så anvendelige, så bør du alligevel give dem noget opmærksomhed, når det kommer til isolering. Der er nemlig rigtig god grund til at få isoleret de små skrå rum under taget.

Skunkrum bliver somme tider brugt som små opbevaringsrum, og det kan være ganske praktisk. Men uanset om du anvender skunken eller ej, så bør du sørge for, at de bliver isoleret. Når det er blevet gjort, vil det have en yderst gavnlig effekt på indeklimaet, og du vil forhindre kulde i at trænge ind den vej fra.

De små oversete skunkrum kan spille en væsentlig rolle i forhold til at holde på varmen i hjemmet. Få dem isoleret på en effektiv og korrekt måde, og du vil snart kunne mærke stor forskel på temperatur, træk og energiforbrug.

Hvordan kan skunken isoleres?

Der er flere måder, en skunk kan blive isoleret på, men én ting er sikker: Efterisolering af skunk er populært blandt nordjyske husstande. Der kan anvendes forskellige isoleringsmaterialer, og de kan monteres på forskellige måder.

Skunker er lidt specielle, når de skal isoleres,” forklarer Dennis Nielsen, der er ejer af det nordjyske isoleringsfirma DN-Isolering, ”deres placering og størrelse gør det vanskeligt at komme til. Desuden skal der lægges isoleringsmateriale både på gulvet og på undersiden af taget.”

Det er også supervigtigt, at der bliver etableret en korrekt udluftning i det lille rum. Det er nødvendigt med en effektiv luftcirkulation, ellers er der risiko for råd og svamp, hvilket altid udgør en risiko for indeklimaet og for tagkonstruktionen,” understreger han med alvor i stemmen.

Hvilke fordele er der ved at isolere skunken?

Den uopvarmede og uisolerede skunk kan ligesom suge varmen ud af rummet. Desuden kan det trække ubehageligt med kold luft fra skunken. Temperaturforskellen imellem skunken og det rum, den er i, kan forårsage, at der dannes fugt. Fugt i et mindre rum kan føre til, at der udvikles skimmel, råd og svamp. Det bør du altid gøre meget for at undgå, for det er usundt både for huset og for dem, der bor i det.

Glem derfor ikke at få isoleret og ventileret skunken, når du er i gang med at isolere dit hus. Alternativt kan du nedlægge skunken og inddrage den i det rum, som den er i. Det giver dig lidt ekstra plads, og gulvet og loftet bliver isoleret ligesom resten.

Når skunken er isoleret, opnår du et bedre indeklima, et lavere energiforbrug og et sundere hus.

Send til en kollega

0.032