23948sdkhjf

3 tips til at vælge de rette håndvægte

Markedet for håndvægte er stort og det kan være svært at navigere i, især hvis du er nybegynder. Håndvægte kommer i mange forskellige modeller og løsninger og det kan være svært at finde frem til de helt rette håndvægte for netop dig og din træning. Her er 3 gode ting du bør overveje inden du begiver dig ud i at vælge et sæt håndvægte.

  1.     Hvad skal du bruge håndvægte til?

Først skal du gøre op med dig selv, hvad du skal bruge håndvægtene til. Skal de kun bruges til at træne biceps? Vil du også træne triceps og arme generelt? Eller skal de bruges til at træne flere forskellige områder af din overkrop? Det er vigtigt at vide, hvilke øvelser du gerne vil lave samt hvilke områder af din krop du gerne vil træne inden du vælger håndvægte. Du skal nemlig oftest bruge forskellig vægt til forskellige områder af din krop.

  1.     Vælg den rette vægt

Det er vigtigt at vælge den rette vægt på dine håndvægte. Du skal nemlig helst ikke træne, hverken for let eller for tungt. Træner du for let, vil du ikke få nok ud af din træning og træner du for tungt, øger du risikoen for slemme skader fra din træning. Som nybegynder skal du gerne kunne tage ca. 8 gentagelser med din vægt. Hvis du kan tage over 12-15 gentagelser, skal du op i vægt.

  1.     Vælg den rette type

Drømmer du om et komplet hjemmetræningscenter eller skal udstyret helst fylde så lidt som muligt? Håndvægte kommer i mange forskellige typer, men de 3 hovedgrupper er håndvægte med fikseret vægt, justerbare håndvægte.

Håndvægte med fikseret vægt er perfekte til dig, som enten bare skal bruge et par håndvægte til lidt ekstra vægt til træningen, eller dig som ikke har noget imod at have masser af træningsudstyr i hjemmet. Hvis du skal bruge håndvægte i flere forskellige vægtklasser, vil det nemlig oftest fylde lidt mere.

Justerbare håndvægte eller selector håndvægte fylder mindre i hjemmet. Hvis du er nybegynder og ikke ved hvor meget du kan løfte i de forskellige øvelser, kan du også lettere justere vægten, så den passer perfekt til din træning. Ved justerbare håndvægte sætter du selv vægtskiver på alt efter hvor meget du kan løfte. Ved selector håndvægte drejer du blot på håndtaget af din håndvægt og justerer til den ønskede vægt.

Når du har overvejet disse 3 punkter er du klar til at vælge dine nye håndvægte.

Send til en kollega

0.016