23948sdkhjf

Nyt smykke-eventyr eksploderer i værdi

Med blot to år på bagen er Jesper "Kasi" Nielsens smykkeselskab, Endless Jewelry, blevet blåstemplet som en seriøs og muskuløs udfordrer i branchen.
Sommerens velkommen til nye investorer med Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen som største navn har sat et prisskilt på det nye eventyr på 470 millioner kroner. Det skriver TV 2.

Det er til trods for, at underskuddet sidste år lød på 68 millioner kroner, og Endless i år venter at lave endnu et kæmpe underskud. Den høje værdisætning viser imidlertid, at investorerne har stor tiltro til, at Jesper Nielsen med Endless vil skabe et nyt guldæg på linje med Pandora.

- Værdisætningen gør, at vi skal holde momentum. Jeg har været rigtig god til at finde pengene til at få os hen, hvor vi skal hen," siger Jesper Nielsen til TV 2.

Smykke-entreprenøren sidder selv på 25 procent af selskabet, og det giver hans andel af forretningen en værdi på 117 millioner kroner. En stor bid, men der skal samles mange flere penge ind, og det skal Lars Seier Christensen hjælpe med, siger Endless-stifteren.

Der er da også stærkt brug for de rige onkler, der ud over Saxo Bank-stifteren tæller blandt andet Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen.

For allerede nu har Endless ifølge Jesper Nielsen et vokseværk, der er meget voldsommere end det, han oplevede i opbygningen af Pandora, der i dag omsætter for 12 milliarder kroner. Efter to år på markedet forhandles Endless i over 3500 butikker verden over.

- Kan vi lave et lille Pandora på halvdelen eller tre fjerdedele af tiden, vil det være fantastisk. Der er plads i markedet til et par stykker mere i Pandoras størrelse, så det ser rigtig spændende ud, siger Jesper Nielsen.

Lars Seier Christensen er største aktionær efter Jesper Nielsen, og han skeler også til Pandoras kæmpe succes som en af de største danske aktier i dag med mest fart under forretningen.

- Endless har et enormt potentiale, og målet er naturligvis at komme i Pandora-ligaen en dag. Det er et firma, der har vist vejen og gjort det fremragende, og som jeg har stor respekt for, siger Lars Seier Christensen.

Han og den øvrige nye investorkreds forhandlede sig frem til, hvad rigmanden ser som et rimeligt niveau for alle med "passende hensyntagen til både muligheder og risici".

Lars Seier Christensen noterer sig, at Pandoras markedsværdi er 100 milliarder kroner i dag og pointerer som Jesper Nielsen, at Endless udvikler sig markant hurtigere, end Pandora gjorde på et tilsvarende tidspunkt i sine første år.

Derfor ser Lars Seier Christensen god mening i en valuering tæt på en halv milliard.

- Blandt de nuværende investorer er der betydelig økonomisk styrke samt stor erfaring med, hvordan man rejser penge fra kapitalfonde. Så hvis Endless viser de rette resultater, vil det ikke blive vanskeligt at accelerere udviklingen, lyder det fra Saxo Bank-stifteren.

Jesper Nielsen har Endless registreret i Tyskland på grund af sin langstrakte skattesag, hvor Skat har beslaglagt store værdier med et trecifret millionkrav mod smykkeiværksætteren og hans familie. De bundne midler er også baggrunden for, at Jesper Nielsen har solgt 75 procent af sin virksomhed til eksterne investorer allerede.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094