23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tysk forsknings institut søger partnere til projekt om miljømæssige risikofaktorer for lungekræft.

Instituttet søger virksomheder, forskningsinstitutter, medicinske klinikker og andre organisationer inden for epidemiologisk forskning og forsøg, medicinsk dataindsamling og analyse af lungekræft, medicinsk politikudvikling, sundhedsforsikring mv.

Et tysk researach institut er interesseret i at deltage i et konsortium, der ansøger om opkaldet SC1-BHC-28-2019. (The Human Exposome Project: a toolbox for assessing and addressing the impact of environment on health). 

Ved henvendelse til dette emne vil instituttet gerne fokusere på flere stressorer og miljømæssige risikofaktorer for lungekræft som passiv og aktiv rygning, eksponering for partikler og radon samt deres synergistiske virkninger.

Inden for projektet vil forskningsinstituttet gerne fokusere på aspektet af radoneksponering, der naturligt akkumulerer i jorden som et midlertidigt nedbrydningsprodukt af uran. I kældre og stueetagen med begrænset luftcirkulation kan radon akkumulere til skadelige koncentrationer. Den foreslåede instritute ønsker at overtage opgaven med at udvikle avancerede standardiserede tekniske metoder til indendørs og udendørs radonmåling og dermed give præcis, lyd og sammenlignelig radonmålinger til epidemiologisk forskning på flere niveauer i hele projektet.

For at dække hele omfanget af dette opkald er det nødvendigt at definere yderligere forskningsområder og opgaver for projektet.

Instituttet søger projektkoordinator / leder samt projektpartnere for de forskellige forskningsopgaver vedrørende yderligere risikofaktorer for lungekræft, dataevaluering og ledelse, kliniske forsøg eller udbyder af respektive studieresultater, udnyttelse af projektresultater og resultater, anbefalinger til gennemførelse af forebyggende eller terapeutiske foranstaltninger,

Instituttet søger virksomheder, forskningsinstitutter, medicinske klinikker og andre organisationer inden for epidemiologisk forskning og forsøg, medicinsk dataindsamling og analyse af lungekræft, medicinsk politikudvikling, sundhedsforsikring mv.


Vedlagt finder du flere oplysninger.
Fristen til at udtykke interessen er d. 28.02.2019

 

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Aija Konisevska Azadi

International Projektkonsulent

aka@ndeu.dk

50103852

Enterprise Europe Network
NordDanmarks EU-Kontor
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36274433
P nummer: 1013075189

Kontaktperson

AK

Send til en kollega

0.047