23948sdkhjf

Nyt fra GS1 standarden til alle brancher

| Medlemsnyhed | Indrykket af GS1 Denmark

GS1 standarden er blevet opdateret, så du kan få alle de informationer med på palle- og kartonlabelen, som du ønsker. Det er nemlig nu tilladt at mærke paller og kartoner med en 2D-stregkode i tillæg til GS1-128 stregkoden.

På en pallelabel er det stadig et krav, at der findes en GS1-128 stregkode med (som minimum) SSCC-koden.

Det nye er, at der nu også må være en 2D-stregkode på labelen: En GS1 DataMatrix eller GS1 QR. Uanset hvilken 2D-stregkode, du vælger, skal den indeholde de samme informationer som GS1-128 stregkoden. Derudover kan den indeholde flere informationer og er i øvrigt meget mindre og mere robust end en GS1-128 stregkode. 

På meget små logistiske enheder (dvs. hvor overfladen er mindre end A6) må man gerne nøjes med at bruge en GS1 2D-stregkode som eneste stregkode på enheden. 

Lettere adgang til informationer

Opdateringen af standarden betyder bl.a., at steder i forsyningskæden, hvor der ikke er adgang til databaser, vil kunne scanne og dermed se den ønskede information.

Flere aktører i forsyningskæden anvender allerede smartphones eller andet udstyr, som kan scanne 2D-stregkoder. Det har tidligere været en hindring for brug af 2D-stregkoder, at den nødvendige hardware ikke var udbredt.

Må vi inspirere dig til at få mere ud af jeres medlemskab og den måde, I udnytter vores standarder og services? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
GS1 Denmark

Vesterbrogade 149
1620 København V
Danmark
GS1 Denmark

Send til en kollega

0.063