23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Microsoft PowerApps - en gamechanger også for produktionsvirksomhederne

I år var jeg heldig at kunne deltage på Microsoft Business Applications Summit, der denne gang blev afholdt i Atlanta i Juni. Som altid var programmet tæt pakket med spændende indhold, men skal man udnævne et absolut toptema, må det være PowerApps.

Af Bjørn Petersen, Industry Practice Lead (Manufacturing), Columbus

Tættere på forretning
Det er enormt inspirerende, at følge denne udvikling. Med udgangspunkt i PowerApps no-code/low-code kan virksomhederne demokratisere appudviklingen og flytte udviklingen af apps meget tættere på forretningen, hvor driftsekspertisen ofte sidder. Sammenlignet med et traditionelt udviklingsforløb er vejen fra idé til færdigt produkt ofte langt kortere. Som en afledt effekt ses ofte et større ejerskab i organisationen (”det er vores app”). Udviklingen er interessant for alle typer virksomheder, ikke mindst produktionsvirksomhederne.

Oplægget Real World Stories: Manufacturing companies embrace lean development with Microsoft PowerApps illustrerede dette på fineste vis. Repræsentanter fra 3 vidt forskellige produktionsvirksomheder, store som små, gav os et indblik i deres rejse med PowerApps.

Først på podiet var den globale medicinalkoncern GSK. Her har man valgt en meget organisk vej. Inspireret af de store teknologiselskaber, har de etableret teams af ”power-rangers”, altså medarbejdere der har fået lov at anvende 10% af deres arbejdstid på hack time. Opgaven lyder simpelthen: ”Lav noget fedt med udgangspunkt i PowerApps!”
Næste virksomhed var i en helt anden liga: Custom Air Products, en 200 mands produktionsvirksomhed i Texas, har bygget og integreret et basic produktionsstyringssystem i PowerApps. Med Dynamics GP til økonomistyringen og SharePoint online til dokumenthåndteringen, har de kunnet erstatte én af deres tidligere meget papirtunge løsninger med cloudbaseret, platform-uafhængig løsning.
Til sidst gik vi tilbage i corporate-segmentet: Regal Beloit, en stor virksomhed med mere end 24.000 medarbejdere. De har erstattet diverse isolerede excel-ark til salgsstøtte (”benefit calculation”, altså beregning af forretningsværdi for deres kunder ved investering i et nyt produkt) med en Powerapp-baseret løsning udviklet af organisationen selv.
Oplægget kan som de fleste andre ses on-demand. Tjek den ud! Det er super inspirerende.

Hvad med governance?
Det er klart, at ”wild-west attituden” ved udvikling og deployment af potentielt forretningskritiske applikationer rejser relevante spørgsmål i virksomhedernes IT-organisationer, omkring sikkerhed og governance, men også på det mere forretningsmæssige: Hvordan balancerer vi ønsket om forretningsnær udvikling, korte udviklingstider og en organisation, der føler ejerskab, med behovet for central support og kontrol med hvad, der sættes i drift? Helt lavpraktisk: Hvordan undgår vi, at der udvikles fire versioner af essentielt set den samme app?

Grundlæggende er den tekniske governance nu sikret gennem anvendelsen af Powerplatformen og fornemmelsen er klart, at communityet er på vej mod en vis modenhed, hvor governance i højere grad tænkes ind, f.eks. gennem intern ”curation” af apps. Et interessant oplæg om dette emne kan ses her.

Udviklingen på Powerplatformen går generelt enormt hurtigt. Hen over sommeren er PowerApps Portals og low-code webportaler, udviklet med udgangspunkt i PowerApps og Common Data Service rettet mod eksterne partnere, kunder og leverandører, osv., gået i public preview.

Fakta - hvad er PowerApps?
PowerApps er en pakke med apps, tjenester, forbindelser og dataplatforme. Det er et miljø, hvor forretningsbrugere hurtigt kan bygge brugerdefinerede apps til virksomhedens behov. Ved hjælp af PowerApps kan du oprette forbindelse til virksomhedens lagrede data enten i den underliggende dataplatform (Common Data Service) eller i forskellige datakilder online og i det lokale miljø (SharePoint, Excel, Office 365, Dynamics 365, SQL Server osv.).

Lør mere om vores løsninger i Data, Indsigt og Analyse her.

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Send til en kollega

0.078