23948sdkhjf

Lettere og bedre emballage til smørblanding

| Medlemsnyhed | Indrykket af Superfos

Arla Foods UK bruger nu et forbedret plastbæger til sit smørprodukt. Den er fra Superfos og er stærkere og lettere end før. Se her, hvor meget.

Arla Foods UK, Storbritanniens største mejerivirksomhed, relancerer nu sit smørbare blandingsprodukt Anchor i en ny og bedre emballage. Den er udviklet og produceret af Superfos, en virksomhed i Berry Global. Mere bæredygtighed følger uvilkårligt med, da det nye kundetilpassede bæger er blevet lettere. Den er også blevet stærkere − det giver mere stabilitet på fyldelinjen.

Bæredygtighed i bægeret

Jason Forrester arbejder hos Arla Foods UK i afdelingen for emballageinnovation og -optimering. Han fremhæver, at de bæredygtige aspekter hurtigt blev et omdrejningspunkt i smørbægerprojektet.

“Indrømmet, den udløsende faktor for at komme i gang med projektet om en ny emballage til vores smørblanding var et behov for nye, forbedrede værktøjer til sprøjtestøbning. Men det var en perfekt anledning til at se helt overordnet på vores emballageløsning og de processer, der er knyttet til den. Det betød, at vi hos Arla Foods UK fik øje på muligheden for at gøre smørbægeret mere bæredygtigt ved at fokusere på brug af ressourcer og miljøpåvirkninger.” 

Optimering hele vejen gennem værdikæden

Før vejede bægeret til 500g Anchor smørblandingen 16,0g. Nu er den nede på 14,7g – og det svarer til, at den er blevet omtrent 9% lettere.

“Ved at nedsætte mængden af plast, der bruges til at fremstille bægeret, nedsætter vi ikke kun dens vægt, men også CO2-udslippet fra produktion og transport. En lettere emballage betyder en lettere lastbil, som igen betyder mindre forbrug af brændstof,” forklarer Jason Forrester.

Stabilitet på fyldelinjen

Sammen med nye værktøjer til sprøjtestøbning har nye maskiner og øget brug af robotstyring ført til kvalitetsforbedringer. Det nye bæger er så stabilt, at brud og andre problemer på fyldelinjen er fortid nu.

Ja tak til mere bæredygtighed

Helt generelt er Arla Foods UK tilfreds med samarbejdet med Superfos, ikke mindst med emballageleverandørens viden på bæredygtighedsområdet.

“Anchor emballageprojektet, som vi har afviklet sammen med Superfos, er som et vendepunkt for os. Vi sætter pris på, at Superfos for nylig kontaktede os med information om genanvendelse samt krav til fødevarekontaktmaterialer. Vi har fået en bedre forståelse af de udfordringer, der er knyttet til bæredygtighed og klar til næste trin. Sammen med Superfos er Arla Foods UK parat til at møde nuværende og fremtidige krav om bæredygtighed,” siger Jason Forrester.

Samtidig med vægtreduktionen har Arla Foods UK givet både 250g og 500g bægeret et nyt look. Resultatet er et friskere visuelt udtryk, der fremhæver smørproduktets oprindelse, bl.a. via det britiske flag. Den klassiske blanding af smør og rapsolie har farverne gul og grøn, mens den usaltede variant er gul og rød. Light-varianten er kendetegnet af farverne gul og blå.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.188