23948sdkhjf

Ny sort emballagefarve fremmer genanvendelse

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berry Superfos

Ved at udskifte emballagefarven ‘carbon black’ (termisk sort) med en ny sort farve har is-producenten Diplom-Is gjort det lettere at genanvende de sorte emballager til virksomhedens Royal brand.

Det nye sort er vitterligt en ny sort farve hos den norske isproducent Diplom-Is. Virksomheden har for nylig i samarbejde med Berry Superfos ændret farven på bøtterne for brandet Royal fra ’carbon black’ til den nye farve ’non-carbon black’.

Kommunikationschef hos Diplom-Is Anne-Lene Molland siger:  “Vi er altid på udkig efter nye bæredygtige og økonomisk fordelagtige løsninger til vores produkter. Så da vi fik muligheden for at udskifte farven på bøtterne til vores Royal serie og derved fremme deres genanvendelse, var det oplagt at lave en ændring.”

 “Vi er meget tilfredse med resultatet. Den nye sorte farve gør det lettere at affaldssortere og genanvende Royal bøtterne lokalt. På den måde kan man spare væsentlige mængder af jomfrueligt plastmateriale. Vi har haft en meget omhyggelig proces og har testet ’non-carbon black’ bøtterne på to lokale genbrugsstationer i Norge og på et sorteringsanlæg i Tyskland.”

 Giver infrarød scanning en hjælpende hånd

Modsat den traditionelle ‘carbon black’ farve kan den nye ’non-carbon black’ farve genkendes af NIR-teknologi (Near Infra-Red technology). Det betyder, at alle bøtter med den nye sorte farve kan frasorteres til genanvendelse. Berry Superfos bruger en speciel farveblanding i høj kvalitet med særlige pigmenter, der forbedrer NIR-teknologiens evne til at genkende den sorte plast.

Diplom-Is sætter et eksempel for sort plastikemballage

Diplom-Is er et af de førende is-brands i Norge og derfor har skiftet til den nye ’non-carbon black’ fået stor opmærksomhed fra markedet. 

“Vi har fået en hel del positiv feedback og herved skabt opmærksomhed om de store udfordringer som brugen af ’carbon black’ skaber. Vi tror på, at vores initiativ kan være med til at få andre virksomheder til også at lave skiftet fra konventionel sort emballage til ’non-carbon black’.

Berry Superfos får ‘thumbs-up’ for pålidelighed
Det langvarige samarbejde mellem Diplom-Is og Berry Superfos har udviklet sig til et decideret partnerskab. Anne-Lene Molland siger:

“Vores valg af Berry Superfos som emballageleverandør handler i første omgang om at få den helt rette kvalitet. Derudover viser Berry Superfos også, at de følger op og evner at justere emballagen ud fra vores behov ved at tilføje nødvendige forbedringer, fx for at optimere arbejdsflowet i vores produktion. Vi vender i det hele taget tommelfingeren opad for Berry Superfos teamet for deres professionalisme, pålidelighed og for at være meget lette at samarbejde med.” 

Læs mere om ’non-carbon black’ her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.093