23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grøn Fokus lancerer ny dansk økologisk melserie

Grøn Fokus vil satse endnu mere på at være leverandør af lokale økologiske varer til landets professionelle køkkener. Det sker bl.a. med lanceringen af en 100% dansk udviklet og produceret melserie.

Den økologiske totalleverandør Grøn Fokus står i denne uge bag en landsdækkende lancering af en ny økologisk melserie, som bl.a. indeholder hvedemel, rugsur og fuldkorns speltbrød. 

Særligt karakteristisk for melserien er, at den er 100% dansk udviklet og produceret. Kornet kommer fra danske avlere i nærheden af møllen hos Aurion i Hjørring. Emballage er designet af en dansk freelancedesigner, og selve emballageproduktionen sker hos virksomheden Dan-Bag i Skive.

Ifølge Stefan Skov-Jespersen, CEO i Grøn Fokus, er melserien en del af en strategisk satsning for at få en endnu stærkere position som leverandør af danske økologiske varer til både detailsektoren og foodservicemarkedet:

- Vi vil gerne sætte ekstra tempo på udviklingen, hvor der bliver brugt flere lokale råvarer i landets køkkener. Tidligere har vi sammen med Kragerup Gods sat de første danske kikærter på markedet, men vi vil gerne have et endnu bredere sortiment med fokus på det nære og lokale. Derfor er vi nu klar med en gennemført dansk melserie, og vi kigger allerede ind i, hvad næste skridt skal være i forhold til at lancere flere danske produktnyheder.

Alle produkter i melserien kan fra denne uge findes i alle landets MENY-butikker, og det er også muligt at købe et udsnit af melserien i udvalgte SPAR-købmænd. Gennem Dagrofa Foodservice er det muligt at købe de produktvarianter, der er skræddersyet til landets professionelle køkkener.

Udviklingsfasen har haft smag og ernæring som omdrejningspunkter

Kvinden bag melserien er Rikke Gryberg fra Grøn Fokus, som har en baggrund som både bager og konditor.

Hun har det seneste stykke tid afholdt produktdemonstrationer i forskellige detailbutikker, hvor der har været mulighed for at fortælle kunderne om melseriens tilblivelse:

- Vi har virkelig haft fokus på at bruge gamle kornsorter, hvor ernæringsindholdet er højt og smagsoplevelsen i top. Melserien er økologisk og biodynamisk, og vi er derfor gået langt udenom alt, hvad der hedder e-numre, tilsætningsstoffer, acobinsyre, sprøjtegifte og stråforkortere. Som jeg siger, så er det vigtigt at have ’rent mel i posen’.

Rikke Gryberg, Grøn Fokus, siger afslutningsvis:

- Jeg har i udviklingsfasen taget udgangspunkt i gode gamle danske surdejsopskrifter, som dernæst har fået et moderne tvist. Derfor har det også været meget naturligt udelukkende at gøre brug af danske samarbejdspartnere som fx Aurion. Det har medført, at vi lancerer et gennemført koncept, der har en masse gode historier med i bagagen.  

Fakta om Grøn Fokus:

  • Grøn Fokus har siden 1999 været en økologisk totalleverandør.
  • Grøn Fokus prioriterer danske fødevarer.
  • Grøn Fokus er en del af Dagrofa Foodservice.
  • Læs mere på www.gronfokus.dk
Dagrofa Foodservice
Vejleåvej 13
2635 Ishøj
Ishøj Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27626904
P nummer: 1010432762

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047