23948sdkhjf

Fornybart materiale i Tchibo kaffekapsler fra Berry Superfos

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berry Superfos

Berry Superfos producerer nu kaffekapsler, der hovedsageligt er fremstillet af fornybare, genanvendte råmaterialer, til den tyske kaffeproducent Tchibo’s Qbo-brand.

Kaffekapsler bliver mere og mere populære rundt om i verden. De er praktiske og giver en god kop kaffe, især når kaffen er fra et kvalitetsmærke. Ulempen er kaffekapslernes miljømæssige fodaftryk, da de skaber meget emballageaffald og traditionelt har været lavet af ny polypropylen.

For nylig satte kaffeproducenten Tchibo sig for at gøre det bedre ved at ændre materialesammensætningen af​ ​kaffekapslerne til sit Qbo mærket. Det første skridt var at slå sig sammen med virksomhedens eksisterende leverandør af ​​Qbo kapslerne, Berry Superfos, og den finske råvareleverandør, Neste, for at undersøge mulighederne. Nu omtrent 1 år senere har Tchibo introduceret en innovativ kaffekapsel, fremstillet med indhold af fornybare og genanvendte råmaterialer.

 “Vores Qbo-kapsler er stadig lavet af polypropylen (PP), men den er nu produceret af 70 % fornybare råmaterialer i stedet for jomfruelig fossil olie, hvilket normalt er tilfældet for kaffekapsler. Dette gør hele Qbo-serien – der indeholder bæredygtigt dyrket Qbo-kaffe brygget i Qbo-maskiner – til et af de mest bæredygtige kapselsystemer på markedet,” siger Marius-Konstantin Wiche, udviklingschef, kapsel & innovation hos Tchibo. 

Affald bliver til kapsler

Ændringen til Qbo-kapslerne, der har en unik kubisk form, er usynlig for det blotte øje. Så hvad har egentlig ændret sig? Marius-Konstantin Wiche forklarer:

”Vi var nødt til at sikre, at Qbo-kaffens høje kvalitet og gode smag ikke ville blive påvirket. Derfor fokuserede vi på at erstatte råmaterialerne til kapslerne, ikke selve PP'en. Vi bruger nu fornybare og genanvendte råvarer i form af organisk affald og biprodukter, såsom tallolier fra skovbrug, affaldsfedtstoffer fra fastfoodindustrien og vegetabilsk fedt fra produktion af madolie. Disse materialer indgår i fremstillingen af PP-polymerer med samme kvalitet som jomfruelig PP; du kan hverken se eller smage nogen forskel." 

En stærk trio af partnere

Tchibo satsede på sin mangeårige kapselleverandør Berry Superfos som en nøglepartner i projektet sammen med råvareproducenten Neste.

“Vi valgte Berry Superfos til projektet, da de har erfaring med vores produkt og har den nødvendige ISCC PLUS-certificering til at producere kapslerne af fornybare materialer. Deres viden om folieekstrudering og termoformning af vores kapsler er fremragende, og vi sætter også pris på virksomhedens konstruktion og bearbejdning af andre relaterede dele til vores produkter."

”Sammen har vores team i Tchibo, Neste og Berry Superfos skabt et fantastisk resultat; Qbo-kaffen bevarer stadig sin førsteklasses kvalitet, men nu i en kapsel produceret med reduceret CO2-udledning,” slutter Marius-Konstantin Wiche.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.093