23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Pakkeri investerer i X-ray scanning af kammuslinger

En fransk virksomhed, som pakker skaldyr, har installeret en Ishida X-ray scanner til kontrol af frosne kammuslinger, inden de pakkes, hvorved kunderne opnår større sikkerhed.

Packopale i Boulogne-sur-Mer pakker op til 8.000 tons frosne skaldyr om året. Frosne kammuslinger, der udgør en tredjedel af produktionen, fanges, pilles, skæres op og renses i Canada og Argentina. Herefter nedfryses de under transporten tværs over Atlanten. Når de ankommer til Packopale (via en køletunnel fra Norfrigo, som ligger ved siden af Packopale) er de stort set fri for skaldele og grus fra havbunden.

Integrationen af en Ishida IX-GA-4075 højkapacitets-X-ray scanner i produktionsprocessen har gjort det muligt for Packopale at introducere et endnu højere sikkerhedsniveau for kunderne, som allerede har sikkerhed for bakteriologisk kontrol før og efter pakningen.

Ud over grus og skaldele kan IX-GA-4075 scanneren også detektere meget sjældent forekommende kontamineringer som stål, aluminium, tin, glas, sten, hårdt gummi, plastic og ben.

Båndet som løber igennem IX-GA-4075 scanningskammeret er opdelt i fire 100 mm brede kanaler. Et separat 400 mm bredt bånd, på et lidt højere niveau, transporterer produktet hen til scanningssystemet. Når produktet falder ned fra båndet, fordeler et sæt af tragte produkterne 4 produktstrømme, der hver føder en af de 4 scanningskanaler.
Systemet betyder, at placeringen af fremmedlegemer straks kan indkredses til en af de fire kanaler. Indholdet i kanalen med fremmedlegemer kan herefter udsorteres, mens de tre øvrige kanaler kører videre, således at mængden af udsorterede kammuslinger begrænses og produktionen ikke stoppes.

IX-GA-4075 scanneren er forsynet med Ishidas unikke algoritme-teknologi, hvorved øvet personale uden særlig assistance kan “træne” X-ray scanneren til i endnu højere grad at detektere specifikke, kendte kontamineringer. Den er også udrustet med integreret vægtestimeringsfunktion.

Packopale håndterer alt inden for pakning af skaldyr, herunder opskæring, vejning, posefyldning og etikettering og man søger kontinuerligt at forbedre ydelserne over for kunderne, deriblandt Frankrigs førende supermarkeder og detailhandlere.

Virksomheden har investeret betydeligt i produktionsfaciliteter og maskiner de seneste år, herunder installation af en Ishida multiheadvægt til skaldyrsblandinger, et af deres kendingsprodukter. Den 20-hoveders vægt har fire separate fødekanaler (rejer, kammuslinger, blæksprutte og muslinger) og leverer meget nøjagtigt afvejede 500g og 1kg portioner pr. minut.

Adm. direktør, Gregory Condette, udtaler, at tidligere erfaringer havde indflydelse på beslutningen om at købe Ishida IX-GA-4075.

“Formålet med denne X-ray scanner er at sikre mine nuværende kunder og at vinde markedsandele ved at tilbyde endnu bedre sikkerhed”, forklarer han.

For yderligere information kontakt MULTIVAC A/S, som sælger og servicerer ISHIDA traysealere, multiheadvægte, X-ray scannere, og andet kontroludstyr i Danmark.

Multivac A/S
Nørre Bygade 34, Grejs
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11560431
P nummer: 1000256364

Kontaktperson

MR
Margit Rosendal
Personal Assistant
+45 76907826 margit.rosendal@multivac.dk

Send til en kollega

0.062