23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Svensk udvikler af salterstatning søger samarbejdspartnere

En svensk forsker har udviklet en metode til at producere en salterstatning, som kun smager som salt, altså uden bismage.

På baggrund af denne patenteret metode har han startet sin egen virksomhed, hvor han kan producere salterstatningen i små mængder.

Metoden er en ny måde, hvorpå krystaller fra kaliumklorid og lysin kombineres. Lysin fjerner bitterheden i kaliumklorid. Fordelene ved salterstatningen er, at den kun smager af salt. Den har ingen bismage og kan erstatte noget eller hele saltindholdet i et produkt og derved reducere natriumindholdet. Salterstatningen kan anvendes i alle fødevarer, herunder bagte produkter, da den kan modstå temperaturer op til 300 grader Celsius.

Ingredienserne i salterstatningen betragtes som traditionelle fødevareingredienser og er derfor godkendt til brug i Europa. Den svenske forsker søger nu samarbejdspartnere i form af joint venture-aftaler, licensaftaler eller produktionsaftaler for at kunne udvide produktionen.

For mere information, kontakt

Anders Skeem
Enterprise Europe Network
Agro Business Park
Future Food Innovation
Tlf +45 40309637
E-mail as@agropark.dk

Enterprise Europe Network
NordDanmarks EU-Kontor
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36274433
P nummer: 1013075189

Kontaktperson

HBP
Hanne Bregendahl Pihl
Projekt- og Administrationschef
+45 61885307 hbp@ndeu.dk

Send til en kollega

0.047