23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den fineste torsk fra Grønland: hel side koldrøget torsk i skiver

Royal Greenland har tilføjet en hel side koldrøget, grønlandsk torsk i skiver til sit sortiment af røget fisk. Delikatessen fra de iskolde have egner sig godt til både varme og kolde retter og er nem at håndtere; den blot skal tøs op inden servering.

Royal Greenland har et stort sortiment af både varmrøget og koldrøget hellefisk, laks og torsk. Sortimentet er nu blevet udvidet med en hel side koldrøget torsk, 700-1300 g skiveskåret, som har sin oprindelse i Grønland og er røget i Hirtshals.

Grønlandsk delikatesse
Torsken, som bruges til den hele side koldrøgede torsk, fanges i de iskolde, rene have omkring Grønland. Torsken fiskes med skånsomt bundgarnsfiskeri, hvor fisken svømmer ind i en slags netindhegning, som den ikke kan finde ud af igen. Herefter kan fiskeren sortere fangsten, så han kun får egnede størrelser og den rigtige art med i land. Resten sættes levende tilbage i havet.
Torsk findes både i kystnære områder og på åbent hav – den foretrækker ikke nogen bestemt havdybde. Til gengæld er den forholdsvis temperaturfølsom og foretrækker koldt vand. Det iskolde vand omkring Grønland gør, at fisken vokser langsomt og dermed har masser af tid til at udvikle smag og konsistens. Udover torsk lever her også masser af rejer, som torsken spiser. Det giver en fin skaldyrsnote til kødet.

Røget i Hirtshals
Royal Greenlands røgeri i Hirtshals opnår torsken sin milde og delikate røgsmag. Det er udelukkende de største og flotteste fileter, der forarbejdes og røges her. Fileterne røges over bøgeflis i ca. 4 timer ved 23 °C. En langsom proces, der afsluttes ved at torsken skæres i skiver, så den er let anvendelig i køkkenet og klar til servering i både varme og kolde retter.

Nem servering og lækker smagsoplevelse
Den koldrøgede torsk kan bruges i mange retter og serveres på uendeligt mange måder, for eksempel i salater eller som fyld i en fiskesuppe. Koldrøget torsk har en mild og saftig smag, og kan blandt andet bruges i de retter, hvor der ellers bruges koldrøget laks og hellefisk. Da torsken også er rig på protein og har et lavt fedtindhold, kan den også fint bruges som et fedtfattigt alternativ til netop laks og hellefisk. Ved servering skal den røgede torsk blot tøs op – så er den klar til servering. Det gør den nem at håndtere i køkkenet.
Torsken leveres med 10 sider pr. karton.

Flere oplysninger kan fås ved henvendelse til Royal Greenland.

Royal Greenland Seafood A/S
Hellebarden 7
9230 Svenstrup J
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10977231
P nummer: 1015137572

Kontaktperson

LS
Lotte Sørensen
Marketingassistent
lots@royalgreenland.com

Send til en kollega

0.031