23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gratis CO2-beregner hjælper datacentre med at identificere emissioner i Scope 1, 2 og 3

Schneider Electric lancerer en helt ny og gratis CO2-beregner målrettet datacentre, der hjælper dem med at identificere Scope 1-, 2- og 3-emissioner. Dermed bliver det nemmere at kortlægge det samlede CO2-forbrug, lægge realistiske og målbare klimareduktionsplaner og derigennem fremme den grønne omstilling.

Danmarks milde og stabile klima gør det gunstigt for virksomheder at anlægge datacentre her i landet. Dog er datacentre samtidig nogle af de mest energikrævende bygninger der findes, og flere – både små og store – har udfordringer med at lægge en samlet realistisk og målbar klimareduktionsplan, der indeholder data på både Scope 1, 2 og 3-emissioner. Men der er lys forude.
For nu lancerer energioptimeringsspecialisten Schneider Electric en helt ny og gratis CO2-beregner målrettet datacentre.

Beregneren, der er den første af sin slags, estimerer både virksomheders direkte emissioner, Scope 1 og 2, og de lidt sværere målbare og indirekte Scope 3-emissioner, der knytter sig til virksomhedernes værdikæde.

Et datacenter har typisk deres største CO2-udledning i Scope 3-kategorien, og ved at virksomhederne nu kan estimere de indirekte emissioner fra værdikæden, bliver det muligt at lægge en mere realistisk klimareduktionsplan og -rapportering, der lever op til den kommende lovgivning, der skal fremme den grønne omstilling.

 

”Det er altafgørende at identificere både de direkte og indirekte emissioner, hvis man som virksomhed skal leve op til det kommende EU-regulativ. Samtidigt arbejder vi i Schneider Electric målrettet for at gøre datacenterindustrien klimaneutral, og et af de mange skridt på vejen er at stille vores CO2-beregner frit tilgængelig for alle, der ønsker at forstå og arbejde med deres klimaaftryk,” siger Søren Juul Schrøder, Country Sales Director for Secure Power Division hos Schneider Electric.

 

EU’s nye rapporteringsdirektiv målrettet bæredygtighed – Corporate Sustainability Reporting Directive – træder i kraft i 2025 og kræver, at alle børsnoterede virksomheder, der er omfattet af årsregnskabsloven, rapporterer Scope 3-emissioner for regnskabsåret 2024.

 

”Ansvarlige og progressive virksomheder ved, at de af deres stakeholders og det omkringliggende samfund nu og fremover, vil blive målt og holdt oppe på udledningen af deres klimaaftryk, og hvordan de nedbringer det. De høje krav og forventninger ønsker vi at hjælpe virksomhederne med at nå og imødekomme, hvorfor jeg glæder mig til at se, hvordan de tager imod vores nye CO2-beregner,” siger Søren Juul Schrøder, Country Sales Director for Secure Power Division hos Schneider Electric.

Rammen for udviklingen af Schneider Electrics CO2-beregner tager afsæt i et større whitepaper.

Prøv Schneider Electrics nye CO2-beregner her,  og læs whitepaperet i sin helhed her.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.046