23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Schneider Electric deltager i COP28 og kommer med klart opråb

Den globale energioptimeringsspecialist Schneider Electric deltager på dette års FN klimatopmøde i Dubai med deres øverste ledelse. Virksomhedens topfolk er med i en lang række debatter, hvor de bidrager med ny viden, der skal fremme den grønne omstilling af vores verdenssamfund, og med en kraftig opfordring til at udnytte de teknologier, som for alvor kan accelerere omstillingen.

Sidste torsdag startede den 28. udgave af FN’s årlige klimatopmøde, der i år afholdes i Dubai, Forenede Arabiske Emirater.

Frem til den 12. december, vil ledere fra 197 af verdens lande, klimaeksperter, internationale virksomheder og NGO’er forsøge at nå til enighed om løsninger og initiativer til at håndtere den globale klimakrise. Herunder vil de arbejde på at fremme yderligere samarbejder mellem landene og aktørerne og realisere fælles fastsatte bæredygtighedsmål. Et centralt punkt under topmødet er derfor offentliggørelsen af den første globale statusopgørelse over, hvor tæt landene er på målene i Paris-aftalen fra 2015.

I 2015 aftalte verdens lande på COP21 i Paris, at den globale gennemsnitstemperatur ikke må stige med mere end 1,5 grader og ikke komme over 2 grader. Lige nu viser fremskrivninger fra FN’s miljøagentur, at vi bevæger os mod en temperaturstigning på 2,9 grader i år 2100[1].

 

Handling nu
Schneider Electric deltager i dette års klimatopmøde med en større delegation anført af bestyrelsesformand, Jean Pascal Tricoire, og den globale administrerende direktør, Peter Herweck.

Sammen med ny viden og indsigter om energieffektivisering medbringer de et klart budskab: Der skal ske handling nu, hvis vi som verdenssamfund skal lykkes med den grønne omstilling og indfri målene fra Paris-aftalen. Og globale virksomheder som Schneider Electric kan og skal spille en aktiv rolle i netop det arbejde. Det bør blandt andet ske gennem anvendelse af eksisterende, uudnyttede energioptimerende teknologier, der kan accelerere omstillingen 3-5 gange hurtigere end ved det nuværende tempo [2], vurderer Schneider Electric.

 

Virksomhederne skal bidrage
Under klimatopmødet vil de delegerede fra Schneider Electric debattere og præsentere energiløsninger i flere paneldebatter i COP28's teknologi- og innovationshub. Her deler de helt nye indsigter og viden om dekarbonisering og energioptimering baseret på virksomhedens ’Back to 2050’-rapport.

”For at understøtte den grønne omstilling er det nødvendigt, at ansvarlige virksomheder bliver aktive aktører, som faciliterer og anviser klimavenlige løsninger, der har et internationalt sigte. Det indebærer, at man som virksomhed både inspirerer og støtter forskellige regeringer og samfund, men også industrien og den akademiske verden. Jeg glæder mig derfor over de energioptimerende løsninger og indsigter, vi hos Schneider Electric kommer med og deler til dette års klimatopmøde,” siger Jean-Pascal Tricoire, bestyrelsesformand hos Schneider Electric.
 

Udover at fremvise teknologiske landvindinger, ønsker Schneider Electric også at debattere løsninger på den store mangel, der kommer til at være på elektrikere i årene frem. Ifølge koncernen er elektrikere nøglespillere til at indfri klimamålene, ligesom faglærte arbejdere er nødvendige for at udvide hele sol- og vindenergiområdet. Alene i USA skal der yderligere 1 million elektrikere til, hvis landet skal nå dets klimamål, og i Tyskland mangler der over 200.000 faglærte inden for sol-og vindenergiområdet.

 

Teknologien findes
Da energiudledninger udgør over 70 procent af de samlede CO2-udledninger, fremhæver repræsentanterne fra Schneider Electric det store, uudnyttede potentiale i elektrificering, automatisering og digitale teknologier, der kan accelerere den grønne omstilling 3-5 gange hurtigere end ved det nuværende tempo.

"Eftersom vi konstant bliver flere mennesker på kloden, er det afgørende at levere energieffektive energikilder, som er tilgængelige for alle, men også, at vi udnytter dem, der allerede eksisterer. Og mange af de rigtige teknologier til at fremme den grønne omstilling er allerede til rådighed i dag. Det er derfor på høje tid at accelerere implementeringen af dem. Man kan meget indlysende reducere CO2-udledningerne, men man kan også fremme omstillingen meget hurtigere, end mange tror. Så ikke at handle som verdenssamfund nu, er derfor ganske enkelt ikke en mulighed i min bog,” siger Peter Herweck, administrerende direktør hos Schneider Electric.

Vil du vide mere om Schneiders arbejde på COP28?

Læs videre her

Footnotes 

[1] https://klimamonitor.dk/nyheder/art9629905/Verden-er-p%C3%A5-vej-mod-29-graders-temperaturstigning-i-%C3%A5r-2100

[2] Back to 2050-rapport side 65

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.047