23948sdkhjf
Del siden
Annonce

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1

50 år efter at stregkoden blev scannet for første gang, underskriver 22 af verdens største virksomheder nu en global, fælles erklæring, der opfordrer til at overgå til QR-koder fra GS1. GS1 er navnet på den neutrale, not-for-profit organisation, som de seneste 50 år har administreret og udviklet det nuværende globale stregkodesystem – til gavn og glæde for hele verden. De 22 virksomheder ønsker at gå forrest i at revolutionere forbrugeroplevelsen og gøre data om produkter, deres klimaaftryk, indholdsstoffer og meget mere, tilgængeligt med blot ét simpelt scan med en telefon.

På 50-årsdagen for at stregkoden blev scannet for første gang, opfordrer 22 brancheledere – herunder onlinemarkedspladser som Alibaba.com, detailkæden Carrefour og de to største producenter af FMCG-varer, Nestlé og Procter & Gamble, til global adoption af QR-koder med GS1-standarder. Drevet af GS1, den førende standardorganisation bag stregkoden, kan disse QR-koder indeholde en lang række forbrugerrelevante produktinformationer, der er let tilgængelig via smartphones – hvilket forventes at revolutionere forbrugeroplevelsen – ligesom stregkoden gjorde det for 50 år siden.

Siden starten af 1970'erne har detailhandlere og producenter arbejdet sammen med GS1 for at adoptere den nuværende stregkode som den universelle måde at identificere produkter på. Stregkoden, som vi kender den i dag, bruges på over 1 milliard produkter og scannes mere end 10 milliarder gange om dagen. I dag forener globale brancheledere sig igen for at igangsætte den anden stregkoderevolution, der samtidig er startskuddet for den globale overgang til QR-koder med GS1-standarder – på engelsk: QR codes powered by GS1.

"Den første stregkodescanning ændrede for altid, hvordan vi køber og sælger produkter," siger Renaud de Barbuat, President & CEO for GS1, og fortsætter:

Halvtreds år senere er 22 brancheledere gået sammen om at opfordre til overgangen til QR-koder baseret på GS1-standarder. Denne fælles indsats er begyndelsen på en transformation af, hvad og hvordan vi handler, spiser og lever på. Vi tror på, at dette markerer starten på en stregkoderevolution, der vil øge alle verdens produkters transparens, sporbarhed og i det hele taget transformere forbrugeroplevelsen. Vi åbner op for fremtiden for detailhandel.
- Renaud de Barbuat, President & CEO for GS1

En revolutionering af forbrugeroplevelsen
I modsætning til traditionelle stregkoder giver QR-koder fra GS1 forbrugere adgang til produktinformationer, der gør det nemmere at træffe mere oplyste valg, når man handler.

 • Klimapåvirkning: Med den stigende efterspørgsel på at forstå miljøpåvirkningerne af de produkter, man køber, kan QR-koder fra GS1 give oplysninger om, hvor et produkt er blev produceret, dets komponenter, CO2-aftryk og vejledning om genbrug, reparationsmuligheder og information om emballager.
 • Fødevaresikkerhed: Ud over sundhed og ernæring, kan QR-koder fra GS1 nemt og effektivt præsentere lovgivningsbestemte oplysninger, detaljeret allergirådgivning og 'Bedst før'-datoer. Det gør det muligt at afvise udløbne eller tilbagekaldte fødevarer direkte ved kassen. Ligesom de varer, som nærmer sig udløb, automatisk kan nedsættes i pris, hvilket, undersøgelser har vist, medfører en væsentlig reduktion af madspild.
 • Bedre forbrugeroplevelse: Med information, der ikke længere er betinget af størrelsen på produktet, kan QR-koder fra GS1 forbedre forbrugeroplevelsen ved at linke til yderligere information på nettet, videoguides, opskrifter eller anden relevant information.

Inden 2027 skal QR-koder fra GS1 være adopteret  
Under overskriften ’Sunrise 2027’ er denne enorme samarbejdsindsats for at fremme globale standarder for effektivitet, sikkerhed og bæredygtighed på tværs af detail- og forbrugerindustrierne, skudt i gang. De 22 virksomheder, der begynder at vinke farvel til den velkendte stregkode, er en kombination af førende mærkeejere, producenter og markedspladser med en samlet markedsværdi på over 1,3 billioner USD.

Målet med samarbejdet er ambitiøst og klart: Inden udgangen af 2027 skal QR-koder med GS1-standarder være bredt adopteret. Det kræver en stærk og koordineret indsats mellem producenter og detailhandlere. Producenter opfordres til at igangsætte implementeringsprocesser af QR-koder med GS1-standarder på produktemballage, mens detailhandlere skal sikre, at deres POS-scannere er i stand til at læse de nye stregkoder.

Transformationen er allerede i gang, og der testes lige nu i 48 lande over hele verden.

Her er de 22 virksomheder, der har underskrevet den globale fælles erklæring‍

 • 7-Eleven (CP ALL Thailand) (Det er verdens største kæde af convenience stores)
 • Alibaba.com (Taobao & Tmall Group) (kinesisk e-handelsplatform)
 • AS Watson (verdens største internationale sundheds- og skønhedsforhandler)
 • Barilla Group (verdens største pastaproducent og italiensk multinational fødevarevirksomhed)
 • Carrefour (fransk lavprisvarehuskæde)
 • Dr. Oetker (tysk fødevarevirksomhed)
 • IGA (amerikansk dagligvarekæde)
 • JD.com Group (kinesisk e-handelsvirksomhed)
 • Lidl International (tysk international discountkæde)
 • L’Oréal (verdens største producent af kosmetik)
 • Master Kong (Tingyi Holding Corp.) (den største producent af instant nudler i Kina)
 • Mengniu Group (kinesisk børsnoteret mejerikoncern)
 • Metro (en af verdens mest globaliserede inden for detail- og engroshandel)
 • Migros Ticaret A.S. (en af ​​de største supermarkedskæder i Tyrkiet)
 • Mondelēz International (amerikansk snackproducent)
 • Nestlé (verdens største producent af mad- og drikkevarer)
 • The Procter & Gamble Company (blandt verdens største producenter af forbrugsvarer)
 • Savencia Fromage & Dairy (fransk ostemejeri)
 • The J.M. Smucker Co. (amerikansk producent af mad- og drikkevarer)
 • Tsingtao Beer Ltd. (det største bryggeri i Kina)
 • WH Group (Henan Shuanghui Development Co.) (kinesisk multinational kød- og fødevareproducent)
 • Yili Group (kinesisk børsnoteret mejerikoncern med hovedsæde)

Læs den fælles globale brancheerklæring‍

Få mere information om QR-koder fra GS1

GS1 Denmark
Vesterbrogade 149
1620 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10629845
P nummer: 1000109004

Kontaktperson

AN
Amalie Nygård
Digital Marketing Manager
awn@gs1.dk

Send til en kollega

0.047