23948sdkhjf

Danpo vil slagte Bornholmerhaner

Lantmännen Danpo har indgået samarbejde med en lokal landmand, som vil videreføre det lokale opdræt af Bornholmerhanen.
Bornholmerhaner fra Bornholm har i mange år været en påskønnet råvare på danske restauranter og i mange danske køkkener. Landmænd og erhvervsfolk på Bornholm har derfor kæmpet for at skabe en fornuftig forretning på fjerkræslagteriet BornPoultry samtidig med at fanen er blevet holdt højt for den anerkendte Bornholmerhanes kvaliteter.

Det har desværre ikke været muligt at finde en økonomisk bæredygtig løsning for slagteriet, men Troels Dam har kæmpet videre og har fundet en løsning for fortsat at levere bornholmerhaner til det danske marked.

Den bornholmske landmand, Troels Dam, viderefører det lokale opdræt af bornholmerhaner. Troels passede bornholmerhaner, som blev slagtet på det nu lukkede BornPoultry. Bornholmerhanerne slagtes fremover på Lantmännen Danpos fjerkræslagteri i Himmerland.

Landmand og slagteri i nyt samarbejde
Lantmännen Danpo var frem til 1997 ejer af BornPoultry. I starten af 2013 tog man tråden op og indgik en samarbejdsaftale om distribution og udvikling af Bornholmerhanen. Det er disse positive aktiviteter, der har lagt grunden til, at Troels Dam og Lantmännen Danpo sammen vælger at videreføre leverancen af bornholmerhaner.

- Jeg har arbejdet i mange år med opdræt af kyllinger på min gård og er utrolig glad for at kunne bære noget af den store og dygtige indsats videre, som alle folkene omkring BornPoultry har leveret. Aftalen med Danpo betyder, at vi stadig har en god
produktion af vores bornholmerhaner og fortsat kan bidrage med arbejdspladser til øen, siger Troels Dam.

Troels Dam opdrætter bornholmerhaner på Kjøllergård ved landsbyen Bodilsker. Der opdrættes årligt cirka 500.000 bornholmerhaner i
moderne klimastalde. Bornholmerhaner vokser op med ekstra plads og indfanges manuelt ved en vægt på ca. 2.300 gram. Gennem det nye samarbejde kommer Troels Dam til at indgå i den gruppe af landmænd i Jylland og på Fyn, som leverer slagtekyllinger til Lantmännen Danpo.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079