23948sdkhjf

Møbelbutikker sælger mindre end i fjor – men mere end før corona

Dankortet er i årets første to måneder blevet svinget mindre i landets møbelbutikker, end det blev samme periode i fjor.

Det billede tegner en ny analyse fra Sydbank, der har set nærmere på kundernes korttransaktioner i årets første måneder.

Her viser tallene, at kortomsætningen hos landets møbelforretninger i årets første to måneder var 8 pct. lavere end i den samme periode året forinden.

Det lavere salg hos landets møbelforretninger afspejler, at mange forbrugere har valgt at udskyde eller helt droppe købet af nye møbler som konsekvens af den høje inflation og de stigende renter, vurderer Sydbanks Morten Laugesen, der står bag analysen.

Ligeledes fremhæver han, at handelsaktiviteten på boligmarkedet er faldet, hvorfor færre altså har været på jagt efter nye møbler til nye hjem.

”Med til historien hører naturligvis også, at møbelforretningernes salg var ekstraordinært højt under pandemien, idet mange danskere skruede op for forbruget på møbler og andre varer til hjemmet i de perioder, hvor der var begrænsede muligheder for at bruge penge på restaurantbesøg, rejser og andre oplevelser,” skriver Sydbank-analytikeren.

Samme billede tegner sig i landets byggecentre, der ligeledes blev begunstiget af det pandemibetingede fokus på de hjemlige rammer. Kortomsætningen hos landets byggemarkeder dykkede således med 6 pct. i januar og februar, hvis man sammenligner med 2022-tallene.

Både hos byggemarkeder og møbelforretninger befinder kortomsætningen sig dog fortsat på et højere niveau end i 2019, understreger Sydbank i sin analyse.

Sydbanks analyse

  • Kortomsætningen med betalingskort fra Sydbank giver en indikation på omsætningsudviklingen i en række brancher.
  • Kortomsætningen omfatter kun transaktioner, der er foretaget i Danmark.
  • Kortomsætningen kan være påvirket af ændringer i forbrugsmønstre, f.eks. i andelen af køb, der bliver betalt med kontanter.
  • Sydbanks data er ikke nødvendigvis repræsentativ for udviklingen i den samlede kortomsætning i Danmark.
  • Kortomsætningen er ikke korrigeret for udviklingen i inflationen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggemarkedskæde lægger lag på omsætningen - men går markant tilbage på overskuddet
Gigant i babyuniverset opkøber tidligere konkursramt konkurrent
Direktør vil vente på ”det helt rigtige tidspunkt”: Sådan ser fremtiden for køkkenvirksomhed ud
Svensk discountkæde skyder op blandt byggemarkeder i Nordjylland: Så stor bliver butikken
Kæde åbner 20 nye butikker på én måned: - Værdien kan slet ikke overvurderes
Nordjysk Magasin løfter sløret for helt ny og fast afdeling
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094