23948sdkhjf

Madmarked åbner i dag - og flere er på vej

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Danmarks første professionaliserede madmarked med lokale, regionale og danske bæredygtige fødevarer åbner i dag.

Det har taget 1 ½ år at forberede åbningen af denne helt nye tværfaglig tænkt fødevare-forsyning, men i dag kan teamet bag endelig slå dørene op til Danmarks første professionaliserede Madmarked.

Ideen er kort sagt lokal mad til lokale borgere.

- Baggrunden for Præstø MadMarked er, at den danske fødevareforsyning har udviklet sig til et grotesk cirkus, som ingen forbrugere kan gennemskue, lyder det fra idekvinden bag, adm. direktør Birgitte Escherich.

Birgitte Escherich er fødevareiværksætter og indehaver af Kostkompagniet og derudover er hun frivillig frivillig Rådgiverpanelmedlem i forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Folk står i kø for at være en bæredygtig forbruger
- Vi har fået henvendelser fra hele landet om forbrugere og avlere, der vil samarbejde og have en filial i deres nærmiljø. Vi er fuldkommen overvældede. Det viser præcis, hvad vi både spåede og hvad vi har undersøgt/ analyseret os frem til; Nemlig, at når der er nogen der vover noget godt og gennemtænkt, så er der masser af kunder og opbakning, siger Birgitte Escherich.

Læs også: Købmændene giver pris til Selina Juul: Flid og fokus er vejen til succes

Og nærmiljø er lige præcis hvad det hele handler om, pointerer hun.

Læs også: Danskerne er vilde med grimme grøntsager

- Alt hvad vi foretager os er lige til at se igennem – fuldkommen gennemskueligt – og sådan er vi i øvrigt selv skruet sammen i teamet. Ren mad. Glade samarbejdspartnere. Høj faglighed. Lokale fødevarer. Lokale initiativer med skole/ institutioner/ erhvervsliv/ kommunen – det hele giver sympatisk mening. Vi støtter vores egen vækst, attraktivitet, turisme, erhvervsturisme – fordi konceptet er så unikt – og skaber læring for alle, der handler hos, forklarer hun.

Præstø MadMarked bliver den første butik i en række af flere butikker landet over.

Teamet bag Præstø MadMarked
Projektet er drevet af et team med stærke visioner om, at være med til at skabe en smukkere verden at spise i. Bag står økonomer, forskere fra Aalborg Universitet, gastronomer, kokke, marketingsfolk og tidligere supermarkedsfolk med mange års erfaring inden for fødevarebranchen.

Læs også: Madmarked vil konkurrere med supermarkederne
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Musik er en pengemaskine for supermarkeder

Netto satser på musik i alle renoverede butikker.

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur

Valentinsblomsterne fik selskab af chokolade i år

Interflora melder om mersalg i forbindelse med salget af årets valentinsblomster.

Danske madoplevelser skal tiltrække flere tyske turister

En stigende andel af turisterne kommer til Danmark for madoplevelsernes skyld.

Dansker vil sætte sig på det globale marked for plantebaseret "kød"

To Løver sætter tænderne i succesrig online-slagter

Nyhedsbrev

Danskerne dropper kassekøen

I løbet af de seneste to måneder er antallet af danskere, der selv scanner deres varer i supermarkedet steget med 35 procent

Sukkerfri sodavand er på hastig fremmarch

Mattels overskud overrasker trods juleproblemer for Barbie

Hanegal forventer voldsom kødfri fremgang

Vraget i Løvens Hule: Kaffe-startup fik udsolgt på 72 timer

Coop-ordre har sat fut under fiskefabrik

Mad til hunde og katte sender Nestlés salg op på 650 milliarder

Den schweiziske fødevarekoncern Nestlé har nået en omsætning på 650 milliarder kroner i 2019.

Kornforhandler præsenterer ”utilfredsstillende” regnskab

Butik vil kontakte kunder, der "glemmer" flasker uden pant

Østjysk posthus omdannes til street food

Rester i pålægsmaskiner: Sur smiley til familieejet slagter

Magickort på nettet giver vokseværk hos Lego-konkurrent

Hasbro har med succes lanceret et onlinespil med de klassiske Magickort, der så dagens lys i 90'erne.

Fleggaard køber dansk netsupermarked

Købmand kritiseres for at udnytte ledige i praktik

De kender betingelserne, og jeg har ikke råd til at betale dem, siger Rema 1000-købmand i Næstved.

Nu er det tid til at indstille din favorit til årets fødevarepriser

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Økologisk tøj kan sagtens indeholde kemikalier

DSB-passagerer kan igen købe kaffe og rundstykker i togene

Lokal slagter lander aftale med Coop

Skyhøj kakaoskat: Producenter ånder lettet op

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Nu sælger kød-kæde overskuddet fra alle restauranterne

Randers Street Food forsinket igen

Alle Legos klodser skal være grønne inden for ti år

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Millioner: Kærestepar har succes med vingummier mod hårtab

Astralis og Royal Unibrew laver ny energidrik sammen

Pizza-Gorm har købt sig ind i "chips-monster"

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Thorsman arbejdslampe vinder guld

SMART 2020 i Shanghai

Ny type papirbægre skal erstatte plastik til mælkeprodukter

Minibox - et nyt design

Hør mere om EU'S støttepuljer

Sæt pris på dine produkter med prismærkepistoler fra METO

Prøv den nye energiberegner fra ASSA ABLOY

Moderne og tidsrigtigt butiks/bagerikoncept på vej til DK

JEROS på Euroshop 2020

Opnå en 100% automatiseret og fuldt integreret forretning

Checkpoint Systems på EuroShop 2020

Spansk virksomhed søger produktion af solcelle-system

Partner til multimedieudstyr søges

Økologi på fremmarch hos Kryta

Vind i den fysiske butik!

Produktnyhed fra PALOMAT®

Kræver dine kunder, at du kan understøtte Cross Docking?

Mangler din sliddele-forretning produktion?

Skal du på messe?

Hvordan skabes international vækst igennem franchising?

Virksomhed søger producent/leverandører af nødder, frø...

HCS gør det nu endnu nemmere at være renovationskunde

Genbrugs-hjul virksomhed søger leverandører

Disse to begreber er afgørende for jeres succes

Et effektiviseret flow af leverandørfakturaer

Send til en kollega

0.171