23948sdkhjf

Tusinder af nye webshops på vej

Inden for de næste to år vil der komme mere end 3.000 nye webshops i Danmark. Det vurderer DI Handel på baggrund af en ny analyse af e-handel i handelssektoren.
De nye netbutikker vil blive etableret af handelsvirksomheder, der sælger varer til andre virksomheder, de såkaldte b2b handelsvirksomheder.

I dag er det kun hver tredje af denne type virksomheder, der sælger varer via internettet. Men rundspørgen blandt DI Handels medlemmer viser, at hver tredje handelsvirksomhed, der ikke tilbyder kunderne at købe deres varer på nettet i dag, planlægger at lancere en e-handelsløsning indenfor de næste to år.

- Udviklingen i elektronisk handel mellem virksomheder går stærkt i øjeblikket. Det er alligevel overraskende, at så mange er på vej med en e-handelsløsning. Det er en positiv udvikling og helt nødvendig, hvis de danske handelsvirksomheder skal overleve, siger branchedirektør i DI Handel, Lars William Wesch.

B2b handelsvirksomhederne omsætter for over 800 milliarder kr. hvert år. For mange b2b handelsvirksomheder har det været en god forretning at etablere e-handel. Ifølge undersøgelsen fra DI Handel er omsætningen især steget i de virksomheder, hvor mindst 40 procent af omsætningen kommer fra e-handel.

- I løbet af få år vil vi ikke blot se mange nye webshops. Vi vil også opleve, at en langt større del af salget bliver elektronisk. Det er udsigten til højere produktivitet kombineret med kundernes krav til at kunne handle på nettet, der driver udviklingen, siger Lars William Wesch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078