23948sdkhjf

Trecifret millionhandel: TCM Group overtager Aubo

TCM Group, der står bag Svane Køkkenet, Tvis og Nettoline, føjer nu endnu et brand til porteføljen. Den børsnoterede køkkenkoncern meddeler således mandag eftermiddag, at selskabet har overtaget hidtil familieejede Aubo i en handel, der snart forventes endeligt gennemført.

– Vi er glade for at det er lykkedes os at indgå en aftale med de nuværende ejere af Aubo, familien bag brandet og ledelsen i Aubo. Vi har i mange år haft et godt forhold til vores naboer i Aulum, og er imponerede over udviklingen af brandet, udtaler TCM-direktør Torben Paulin i en selskabsmeddelelse.

Fra TCM’s side fremhæves især Aubos position på det norske marked, hvor køkkenbrandet forhandles gennem 55 shop-in-shops i byggemarkedskæden Optimera.

”Opkøbet understøtter TCM Groups strategi om at styrke TCM ’s markedsposition i kernemarkederne, og øge tilstedeværelsen i Norge. Med opkøbet styrker TCM markant sit fodfæste i det norske marked, og det uden at skabe en konflikt med TCM’s distribution af Svane Køkkenet og Nettoline i Norge,” skriver koncernen.

Forventningen er således, at TCM’s norske aktiviteter vil styrkes markant gennem kombinationen af Aubos distributionsnetværk og den øgede tilstedeværelse af Svane Køkkenet og Nettoline, i takt med at der tilføjes flere forhandlere til netværket.

Trecifret millionhandel

TCM Group oplyser, at købesummen for aktierne i Aubo på gældfri basis udgør 165 mio. kr. med tillæg af mulige earn-out betalinger baseret på den fremtidige udvikling. Forudsat at alle mål i earn-out aftalerne opfyldes, vil den samlede købesum udgøre i alt 225 mio. kr.,

Aubo Production, der i Danmark tæller 22 uafhængige forhandlere, kom ud af 2022 med en omsætning på 292 mio. kr., mens der på bundlinjen blev sat rekord med et overskud på 36,3 mio. kr. før skat.

Som en del af købsaftalen vil sælgerne af selskabet udstede et gældsbrev for en del af salgssummen, og samtidig vil sælgerne modtage betaling i form af aktier i TCM Group for i alt 10 mio. kr. Aktierne vil blive udstedt I forbindelse med den endelige gennemførelse af transaktionen, mens den resterende kontante del af købesummen ifølge TCM finansieres via en bankfacilitet.

Artiklen opdateres...

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093