23948sdkhjf

Opråb fra detail- og dagligvarebranchen: Der er brug for hurtigere afklaring om krav til emballage

Det er en - i detail- og dagligvarebranchen - profilrig byline, der står som afsender på et debatindlæg i Finans mandag formiddag.

Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, Kræn Østergaard Nielsen, administrerende direktør i Coop, Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i Salling Group samt Jannick Nytoft, administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd har alle ét fælles budskab og opråb til landets politikere.

Kravene til det et kommende producentansvar for emballage skal ligge klar snart - og ikke først i anden halvdel af 2024, som det forholder sig på nuværende tidspunkt. 

Producentansvaret for emballage omfatter, at virksomheder - i Danmark pr. 1. januar 2025 - bliver pålagt et økonomisk ansvar for den emballage, som senere bliver til affald. Jo mere miljøvenlig emballagen er, jo billigere slipper producenten økonomisk. 

- Er leverpostejsbakken eller legetøjsæsken designet på en måde, der gør den svær at genanvende, så koster det. Men har man omvendt tænkt miljøet ind i designet, så er der også penge at spare. Det er forureneren der betaler, og sådan bør det også være.

- Altså en glimrende idé, som vi i erhvervet har støttet hele vejen fra EU-forslaget, som blev besluttet i 2018, og som vi har kommet med input til i mange snakke med myndighederne, skriver kvartetten i debatindlægget. 

Opfordringen fra de fire store koncerner og organisationer lyder, at de virksomheder, som repræsenterer, gerne vil være hurtigere ude af starthullerne og have bedre tid til at forberede sig på fremtidens krav til miljøvenlig emballage. 

- Fra erhvervets side vil vi i hvert fald gerne hjælpe alt det, vi kan for, at miljøkravene bliver klar så snart som muligt. Det vil være til gavn for miljøet og klimaet. Det vil give afklaring for de tusindvis af virksomheder, som står klar i startboksen, tilføjer de. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: fødevarer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.661