23948sdkhjf

Fra kaptajn i Forsvaret til direktørpost i byggemarked

Mentorordning og traineeforløb har hjulpet tidligere kaptajn i Forsvaret og veteran fra Afghanistan og Irak med at springet til en civil karriere

Afstanden mellem en karriere i Forsvaret og et direktørjob i det civile erhvervsliv kan synes stor. 

Men den 14. august tager den tidligere kaptajn i Forsvaret Toke Bjørnshave springet og skifter uniform og kampvogn ud med lyseblå skjorte og byggematerialer som ny trælastdirektør for byggecenterkæden Starks forretning i Slagelse.

Karrierespringet er kommet i stand gennem organisationen Velkommen Hjem, der hjælper danske veteraner med at bringe deres militære erfaringer og kompetencer i spil i det private erhvervsliv.

Gennem Velkommen Hjem fik Toke Bjørnshave et mentorforløb hos Stark Danmarks adm. direktør Britta Korre Stenholt. Hun så et potentiale i den tidligere soldat, og satte ham i kontakt med Starks regionsdirektør i København, Lasse Frederiksen. Det blev til et forløb som ledertrainee i kæden, der nu resulterer i, at Toke Bjørnshave tager det store skridt op fra ’føl’ til et direktørjob.

- Toke har bekræftet mig i, at hvis man har den rigtige indstilling, så kan resten læres. Det stod hurtigt klart, at Toke havde dybe kompetencer inden for organisation og samarbejde, så det er i høj grad Tokes egen fortjeneste, at han i dag er ansat som direktør i Stark, siger Britta Korre Stenholt om forløbet.

Udsendt ad flere omgange

Gennem sine 18 år i Forsvaret har Toke Bjørnshave blandt andet været chef for 4. Panserinfanterikompagni ved Jydske Dragonregiment. Han har også været udsendt på missioner i Afghanistan og Irak.

- Det glæder jeg mig til, for der er mange ting i Stark, som jeg genkender fra min tid i Forsvaret. Mange militære kompetencer som grundig forberedelse, præcision, organisation, samarbejde og altid at blive ved, til opgaven er løst, kan jeg tage direkte med i mit nye arbejde i Stark, siger Toke Bjørnshave om sit karriereskifte i en pressemeddelelse.

Udover engagementet i Velkommen Hjem arbejder Stark for at øge diversitet og inklusion via samarbejde med organisationer som Boss Ladies og Byggeriets Diversitetsdag. 

Byggecenterkæden har også tilsluttet sig Dansk Industris ’Gender Diversity Pledge’, der forpligtiger danske virksomheder til at sikre en mere ligelig kønsfordeling.

Se nøgletal for:
Læs mere om: byggemarkeder
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.704