23948sdkhjf

Apotekerlov kan booste Matas’ værdi

En liberalisering af den danske apotekerlov kan lægge milliarder oveni materialistkædens værdi.
Canegie Bank er en af de banker, der skal gennemføre en børsnotering af Matas. Dagbladet Børsen er kommet i besiddelse af en hidtil hemmeligholdt analyse, der beskriver liberaliseringen af den danske apotekerlov som lidt af en joker i værdisætningen af Matas.

- En gamechanger i Matas er moderniseringen eller liberaliseringen af den danske apotekersektor. Det kan åbne et 12 mia. kr. stort marked. Ifølge vores beregninger kunne Matas generere en profit
på mere end 200 mio. kr., hvis monopolet brydes, svarende til ca. 40 procent af selskabets nuværende ebit, skriver Carnegie i analysen.

Carnegie Bank har kalkuleret sig frem til en såkaldt indre værdi af Matas på 5,5-6,5 mia. kr., og holder de tal vand, kan en liberalisering af apotekerloven øge værdien af selskabet med helt op til 2,2 mia. kr.

Matas sigter dog mod en børsnotering allerede inden udgangen af juni, mens en ændring af apotekerloven tidligst kommer på tale efter sommerferien. Dermed er der ikke klarhed over mulighederne, inden investorerne skal til lommerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097