23948sdkhjf

Fødevarevirksomhederne tror på vækst

Danske fødevarevirksomheders aktuelle forventninger til vækst og investeringer er de højeste i tre år, viser ny konjunkturanalyse fra Landbrug & Fødevarer.
Ifølge Landbrug & Fødevarers seneste konjunkturmåling, som er foretaget blandt medlemmer inden for fødevarehvervet, er de aktuelle forventninger til vækst og investeringer positive.

56 pct. af virksomhederne vurderer positiv vækst i virksomhedens resultat og halvdelen af de adspurgte virksomheder har en forventning om, at de vil opleve vækst i produktionen herhjemme og investeringslysten i danske aktiviteter er ligeledes øget.

- Det er glædeligt, at der omsider er ved at indfinde sig noget optimisme hos virksomhederne. Forklaringen skal nok primært findes i forventningen til en øget eksport til de fjerne markeder som Kina, hvor budskabet om den stigende middelklasse efterhånden er ved at have materialiseret sig, siger cheføkonom I landbrug & Fødevarer, Thomas Søby.

Forudsætningen for yderligere vækst er ifølge fødevarevirksomhederne dog et øget råvaregrundlag. Ifølge Thomas Søby er det nuværende danske råvaregrundlag en stor udfordring for slagterierne, mejerierne og forarbejdningsvirksomhederne, som ikke kan udnytte sit fulde potentiale.

Derfor håber han, at anbefalingerne fra regeringens Natur– og landbrugskommission snart bliver realiseret, så produktionen af råvaregrundlaget kan øges og virksomhederne får mere at arbejde med.

Kilde: Landbrug & Fødevarer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11