23948sdkhjf

Ny Salling Group-direktør slår fast: Dette parameter er det vigtigste i branchen

Salling Group vil presse priserne, selv om indtjeningen i detailhandlen er udfordret, siger direktør

Salling Group, der står bag kæderne Føtex, Bilka og Netto, kommer til at lægge "maksimalt" pres på priserne i anden halvdel af 2023.

Det siger detailkoncernens nye direktør, Anders Hagh, til Børsen.

- Jeg tror, der kommer krig på priserne i andet halvår af 2023. Når konkurrenterne rykker, så skyder vi tilbage, og det er vores mindset ind i andet halvår, og når vi rammer julehandlen, lyder det i et interview med avisen.

Det skal være med til at lægge pres på en branche, der i forvejen er præget af skarp konkurrence.

Rema 1000 er i gang med en markant udvidelse af butiksnettet. Kæden har netop fået godkendt sin overtagelse af mere end 100 Aldi-butikker.

Imens er Coop-koncernen i gang med sin storsatsning på 365discount-konceptet. Det sker som led i en større omstrukturering af forretningen.

Fakta om Salling Group

  • Salling Group er en dansk dagligvarekoncern
  • Salling driver supermarkeder, discountbutikker og hypermarkeder med butikkerne Netto, Basalt, Føtex og Bilka
  • Tilsammen ejer Salling Group over 600 butikker i Danmark bestående af omkring 500 Netto-butikker, tidligere ti Basalt-butikker, 107 Føtex-supermarkeder og 19 Bilka-hypermarkeder
  • Herudover ejer Salling Group BR, Flowr, stormagasinerne Salling, Skagenfood A/S og driver franchisekæderne Starbucks og Carl’s Jr. i Danmark
  • Salling Group er ejet af F. Salling Holding A/S og F. Salling Invest A/S, der ultimativt er ejet af Salling Fondene - Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.

Kilde: Salling Group

Presset indtjening

Indtjeningen i dagligvarebranchen har det seneste år været presset af høj inflation og stigende producentpriser hos leverandører. Det fik i første omgang supermarkederne til at hæve priserne.

Salling Group har ifølge Anders Hagh sænket priserne på mere end 500 produkter på tværs af kæderne siden da - og disse må fortsætte, hvis koncernen fortsat skal beholde sit momentum, lyder det.

Salling Group kom senest ud af 2022 med et overskud på 972 millioner kroner. Det lyder umiddelbart som et flot resultat, men det var faktisk dets laveste overskud siden 2001, konstaterer Børsen. 

Men både omsætning og indtjening bør blive løftet i løbet af 2023, vurderer Anders Hagh. 

Som en del af sine første arbejdsdage som topchef har Anders Hagh blandt andet besøgt Polen, hvor Netto er til stede med cirka 700 butikker.

Det er et marked, hvor han gerne vil investere i udvidelser i fremtiden.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Læs mere om: dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.675